Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Els infants ingressats a Son Espases gaudiran d’un espai més agradable durant la seva estada a l’Hospital

8 de març 2011
Esta imagen ilustra que: Els infants ingressats a Son Espases gaudiran d’un espai més agradable durant la seva estada a l’Hospital

La Fundación Bancaja i Telefónica han finançat la primera fase de la decoració de l’Àrea de Pediatria, que apuja a 37.000 euros.

A partir d’avui, els infants ingressats a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases gaudiran d’un espai que farà que la seva estada sigui més agradable. El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, i el creatiu i il·lustrador Antonio Fernández-Coca han presentat la primera fase de la decoració d’aquesta àrea de Son Espases. L’objectiu d’aquest projecte és que, per mitjà de la decoració, millori l’estat anímic dels infants ingressats a l’Hospital; es tracta de crear un ambient agradable i der fer pedagogia.

El projecte de decoració de Son Espases es basa en impartir valors. Un Ca de Bestiá anomenat Salut, que utilitza transports sostenibles, és el fil conductor de la decoració. Aquest ca humanitzat mostra, tant als passadissos com a les habitacions, escenes pròpies de les Illes. 

En aquesta primera fase es decoren les 29 habitacions del mòdul B de l’àrea d’hospitalització de Pediatria, tot i que el projecte, molt més ambiciós, vol humanitzar tot l’àrea, una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats. La Fundación Bancaja, amb una aportació de 20.000 euros, i Telefónica, amb 17.700 euros, han finançat aquesta primera fase de la decoració, que apuja devers 37.000 euros.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha manifestat que “les habitacions i les parets ja decorades intenten mitigar l’ambient fred que presenta un hospital. L’objectiu és oferir un espai més agradable i fer més humana l’estada hospitalària dels nins ingressats. I és que l’ambient en el qual es presenten els cuidats pot tenir un impacte positiu en l’estada i en la recuperació dels nins ingressats”. Així, ha mostrat el seu desig que “el procés de decoració que comença avui esdevingui una zona d’entreteniment i distracció, que ajudi a disminuir l’aïllament i l’estrès emocional que pot provocar un ingrés hospitalari als infants”.

Per la seva part, el creatiu il·lustrador Antonio Fernández-Coca, ha assegurat que “l’objectiu de la decoració no és només fer dibuixos, sinó que el més important és crear una espai de comunicació entre els nins ingressats i els seus familiars”.

Fernández-Coca, un dels referents de la decoració infantil als hospitals

Antonio Fernández-Coca, el responsable de la decoració de l’Àrea d’Hospitalització de Pediatria de Son Espases és  professor titular i doctor per la Universitat de les Illes Balears. És un dels màxims exponents i referents de la decoració infantil a les àrees de Pediatria dels hospitals d’arreu de l’Estat. Entre els seus treballs destaquen la planta de Nefrologia Infantil i Urgències de la l’Hospital Vall d’Hebrón, de Barcelona; la planta d’Oncologia Infantil de Sant Joan De Déu, d’Esplugues de Llobregat; i l’àrea de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Reus, a Tarragona.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19