Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

15 de nov. 2019
Esta imagen ilustra que: Els radiòlegs de Son Espases alerten de les lesions que pot provocar fer esport sense una preparació correcta

Amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, els radiòlegs de l’Hospital Universitari Son Espases han alertat que practicar esport sense la preparació tècnica necessària pot derivar en lesions musculars.

 Durant la Jornada s’ha ressaltat el paper essencial que juguen els professionals de la imatge en la detecció, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament de les lesions relacionades amb l’esport. Els radiòlegs de Son Espases subratllen que, en la majoria dels casos, les proves radiològiques són determinants per al diagnòstic. El 2018, el Servei de Radiologia va realitzar 51.000 exploracions del sistema musculoesquelètic, entre ressonàncies magnètiques, TC, ecografies i radiografies convencionals, una xifra que ha augmentat considerablement en els darrers anys i que representa una cinquena part del total de l’activitat del Servei.

 Els radiòlegs adverteixen que les lesions esportives són patologies que, de cada cop més, afecten els joves i que, sovint, es produeixen per no dur a terme un entrenament tècnic adequat. Les tres lesions més habituals en els esportistes són les fractures d’estrès, provocades per una sobrecàrrega a l’os de manera continuada i repetitiva; els esquinçaments musculars, que són les lesions del teixit i l’hemorràgia provocada per la ruptura dels vasos sanguinis que recorren el múscul o el tendó afectat, i l’epicondilitis, coneguda també com colze de tennista, que és una lesió caracteritzada pel dolor a la cara externa del colze, a la regió de l’epicòndil.

 A la Jornada, a més d’intervenir diversos professionals de la Radiologia, hi ha participat l’extennista professional i estudiant de Medicina, Carolina Prats, que ha parlat sobre els valors intangibles de l’esport com son el treball en equip i l’esperit de col·laboració, que es poden extrapolar a la Radiologia ja que hi participen personal administratiu, zeladors, infermers, tècnics de Radiologia i metges radiòlegs. En aquest sentit s’ha pronunciat el doctor Llorenç Muntaner, que ha dit que “la Radiologia no és un esport individual sinó col·lectiu”

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19