Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

21 de nov. 2019
Esta imagen ilustra que: Son Espases habilita un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les obres per habilitar un espai per a consultes externes a l’antiga àrea quirúrgica de l’Hospital General. L’objectiu és passar l’activitat de consultes, que es du a terme actualment a l’Ambulatori El Carme, a unes instal·lacions totalment noves. En total, es preveu la construcció de vint consultes que s’ubicaran a la primera planta de l’Hospital i que ocuparan una superfície de 900 metres quadrats. Les obres, que es començaren el mes d’octubre passat, tenen un cost d’1.483.936 euros i estaran enllestides el segon semestre de l’any que ve.

 La reforma s’emmarca en el Pla de Rehabilitació i de Millora del centre. Aquest Pla està valorat en tres milions d’euros i inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per modernitzar tecnològicament els serveis de l’Hospital. Suposa tornar invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics, a més de donar un ús pràctic a una zona que estava en mal estat i desaprofitada.

 Actuacions de millora

Es preveu la reforma integral de l’Àrea de Radiologia, que ocupa una superfície aproximada de tres-cents metres quadrats, i, també, l’adquisició d’un nou equipament de radiologia convencional per un import de 208.725 euros. L’objectiu de les obres és renovar les instal·lacions i adequar-les a les necessitats actuals i futures per millorar el procés de diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’Hospital, sinó també per als que són derivats de l’Ambulatori El Carme. La reforma té un cost total de 344.344,58 euros.

 

Enguany, a l’Hospital General, també s’ha reformat la Unitat de Convalescència B, que ocupa una superfície de 977 metres quadrats. L’espai compta amb desset habitacions de les quals deu són individuals i s’hi poden ingressar un total de vint-i-quatre pacients; tot i això, en cas de necessitats assistencials puntuals, es pot duplicar el nombre de llits. Les obres de reforma han tengut un cost d’1.252.638,36 euros.

 Totes les habitacions són exteriors –amb vista a la Plaça de l'Hospital o al pati de la Sang– i tenen bany assistit, climatització i tancaments metàl·lics amb aïllament per oferir als usuaris el confort que necessiten.

 El Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C, la qual, actualment, està en la fase de redacció del projecte.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19