Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Evitar l’exposició solar intensa, aplicar un fotoprotector superior a 30 o l’autoexploració per identificar possibles melanomes són alguns dels consells per evitar el càncer de pell

14 de maig 2014
Esta imagen ilustra que: Evitar l’exposició solar intensa, aplicar un fotoprotector superior a 30 o l’autoexploració per identificar possibles melanomes són alguns dels consells per evitar el càncer de pell

L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat una jornada de cribratge per a la detecció del melanoma o càncer de pell

 La Jornada s’inclou en la campanya Euromelanoma 2014, la qual implica 30 països europeus i té per objectiu la conscienciació sobre la importància que tenen la fotoprotecció solar i la realització d’un diagnòstic precoç 

 Evitar l’exposició solar intensa, aplicar un fotoprotector superior a 30 o l’autoexploració per identificar possibles melanomes són alguns dels consells per evitar el càncer de pell que s’han explicat als pacients que han participat en la jornada de cribatge per a la detecció del melanoma o càncer de pell que organitza l’Hospital Universitari Son Espases.

Euromelanoma 2014 és una campanya de caràcter europeu per informar i conscienciar sobre la importància del problema que suposa el càncer de pell, així com per habilitar diverses estratègies per evitar el desenvolupament de la malaltia. El Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Son Espases participa activament en aquesta iniciativa amb la realització de la Jornada de cribratge (screening) per a la detecció del melanoma o càncer de pell.

El melanoma és una proliferació maligna dels melanòcits que es desenvolupa, majoritàriament, a la pell. El risc que té una persona de desenvolupar un melanoma depèn de la pigmentació de la pell, com més clara de color sigui, més risc hi ha. La incidència del melanoma augmenta en tot el món. A Espanya, les Illes Balears són una de les comunitats més afectades per aquest augment a causa de l’elevat nivell d’irradiació solar que tenim i dels hàbits de recreació de la població.

La fotoprotecció i el diagnòstic precoç són algunes de les mesures que recomanen els dermatòlegs per prevenir els melanomes. Dins la prevenció, els dermatòlegs recomanen mesures de fotoprotecció i de diagnòstic precoç.

Les principals mesures de fotoprotecció són: evitar els efectes nocius de l’exposició solar; extremar la protecció dels infants usant un protector solar amb un factor de protecció superior a 30, i evitar l’exposició solar durant les hores centrals del dia, concretament entre les 12 i les 16 hores. A més, es recomana l’ús de gorres, camisetes i ulleres de sol i l’aplicació de protector solar cada dues hores. També cal deixar que la pell s’acostumi al sol de manera progressiva.

Amb relació al diagnòstic precoç, és important l’autoexploració per part del pacient o d’un familiar per a la identificació de melanomes, així com les revisions periòdiques dels pacients d’alt risc ¾que són els que tenen antecedents de càncer¾, dels pacients que tenen la pell molt clara perquè es crema fàcilment, dels pacients amb més de 50 lunars o dels pacients immunodeprimits.

El Servei de Dermatologia de Son Espases atén més de 50 casos nous de melanoma anuals, els quals s’estudien en un comitè multidisciplinari d’oncologia i melanoma que està integrat per dermatòlegs, oncòlegs, anatomopatòlegs, cirurgians plàstics i generals, metges de medicina nuclear i radioterapeutes. En aquest Comitè es discuteixen, setmanalment, els casos de melanoma que s’han diagnosticat i els tractaments més convenients que s’han de seguir.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19