Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases i el Banc de Sang i Teixits organitzen la Primera Marató de Donació de Sang

21 de maig 2014
Esta imagen ilustra que: Son Espases i el Banc de Sang i Teixits organitzen la Primera Marató de Donació de Sang

Totes les persones que hi vulguin donar sang poden acostar-se demà, 22 de maig, al centre hospitalari de referència de 8.30 a 19.00 hores.

La sang és un element indispensable per poder actuar davant determinades situacions
com ara traumatismes causats per accidents de trànsit o diverses patologies com el càncer

L’Hospital Universitari Son Espases i el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears organitzen, demà dijous, la Primera Marató de Donació de Sang. La campanya s’inicia a l’hospital de referència a les 8.30 h i acabarà a les 19.00 h. L’Hospital Universitari Son Espases convida totes les persones que vulguin donar sang a acostar-se al centre hospitalari, en un dia en què es farà un esforç especial per obtenir bosses de sang, que permetran salvar la vida dels pacients.

Les persones interessades a donar sang poden fer-ho de 8.30 a 15.00 hores als llocs següents:

  • Davant la cafeteria del personal (planta 0, passadís Q, mòdul L)
  • Al punt fix de donació (planta 0, passadís R, mòdul F)

A més, també poden donar sang a l’autobús del Banc de Sang aparcat de 8.00 a 14.00 a l’entrada de Consultes Externes i de 15.00 a 19.00 a l’entrada d’Hospitalització.

Qualsevol persona de 18 a 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. S’han de tenir en compte que entre donacions han d’haver passat 60 dies, com a mínim. Els homes poden donar sang quatre vegades l’any i les dones, tres. Per ser donant també és necessari presentar un document d’identitat (DNI o passaport).

Cada donació pot servir per transfondre a tres persones

La sang és un element indispensable per poder actuar davant determinades situacions, com ara traumatismes causats per accidents de trànsit o davant diverses patologies, com el càncer o alguns tipus d’anèmia o en els casos de pacients intervenguts en operacions complexes.

D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components va a un pacient diferent. Un 60,4 % de la sang es destina a persones amb càncer i amb malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d’anèmia; un 34,3 % és per a malalts operats —s’hi inclouen els que presenten afeccions cardíaques— i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació; un 2,4 % és per a les pacients d’obstetrícia i ginecologia i un 2,9 % està reservat als infants. L’any 2013, a l’Hospital Universitari Son Espases es varen transfondre 11.435 unitats de glòbuls vermells, 2.717 unitats de plaquetes i 1.919 unitats de plasma.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19