Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Francesc Antich destaca el compromís amb la societat dels professionals de Son Espases, que comptaran amb un “hospital magnífic” en sostenibilitat, eficiència, estalvi energètic i respecte al patrimoni

10 d’oct. 2010
Esta imagen ilustra que: Francesc Antich destaca el compromís amb la societat dels professionals de Son Espases, que comptaran amb un “hospital magnífic” en sostenibilitat, eficiència, estalvi energètic i respecte al patrimoni

El president del Govern, Francesc Antich, ha destacat el compromís amb la societat de les Illes dels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases que, una vegada realitzat el trasllat de l’antic Son Dureta i instal•lats en el nou centre de referència, comptaran amb un “hospital magnífic” des del punt de vista clínic, en sostenibilitat, estalvi energètic, eficient i respectuós amb el patrimoni.

Francesc Antich ha presidit l’acte de recepció del nou Hospital Universitari Son Espases, en el que han estat presents les primeres autoritats de Balears, així com els màxims responsables de la Conselleria de Salut i Consum i del Servei de Salut de les Illes Balears, Vicenç Thomàs i Josep Pomar; de l’Hospital Son Dureta, Luis Carretero, així com de l’empresa concessionària de l’hospital, Víctor Revuelta.

El president del Govern ha afirmat que la ciutadania de les Illes Balears no podia esperar, ja que necessitava amb urgència un nou hospital, a l’avantguarda de la medicina moderna, respectant el medi ambient i el patrimoni, “i aquest Govern ha complert amb el seu compromís”.

Antich ha agraït l’esforç i el lliurament de totes les persones que han fet possible que el nou Hospital Universitari Son Espases sigui una realitat, tant de la Conselleria de Salut i Consum i del Servei de Salut, com dels treballadors i empreses que han col•laborat perquè l’obra culmini segons el calendari previst. Igualment, ha destacat la “bona col•laboració” de l’empresa concessionària, dels arquitectes i de tot l’equip tècnic amb el Govern per superar les dificultats d’un projecte de tanta complexitat com el del nou hospital.

Així mateix, ha tingut un emotiu record per a la família de José Manuel Roiz Cuevas, el vigilant de seguretat de l’obra que va perdre la vida el 17 d’octubre de 2007 a conseqüència dels efectes del cap de fibló que va patir l’Illa.

En la seva intervenció, Francesc Antich ha ressaltat de forma especial la identificació dels professionals de Son Dureta amb el seu hospital, i de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes amb aquest centre sanitari.

El president del Govern ha destacat els esforços de la Conselleria de Salut i Consum per millorar la sanitat pública a l’abast de la ciutadania amb el nou Hospital Universitari Son Espases; el nou Hospital d’Eivissa, que s’està construint actualment; la reforma integral de l’Hospital de Manacor que preveu el seu Pla Director, i totes les actuacions en els centres de salut d’Atenció Primària, que beneficien ja a unes 500.000 persones de les Balears.

Desprès dels parlaments, el president Francesc Antich; el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs; el president de la societat concessionària de l’hospital, Víctor Revuelta; el director general del Servei de Salut, Josep Pomar; i el director general de Son Espases, Luis Carretero, han firmat en el Llibre d’Honor de l’hospital.

Un dels millors hospitals d’Europa

L’Hospital Universitari Son Espases és un dels millors d’Europa: modern, ampli, confortable, accessible, sense barreres arquitectòniques, sostenible i respectuós amb l’entorn i el medi ambient. Un hospital excel•lent on la qualitat i l’atenció sanitària a les persones és la prioritat.

Entre d’altres millores introduïdes al projecte, s’han incorporat noves unitats per a la cura de malalts que pateixen les noves patologies d’aquest segle, com per exemple els trastorns alimentaris, psiquiatria infantil i juvenil; diagnòstic per la imatge intraoperatòria (la primera de Balears i una de les primeres d’Espanya); la medicina nuclear amb un PEP TAC, que és el primer de la xarxa sanitària pública balear i dels primers d’Europa; i la implantació de la millor tecnologia disponible en radioteràpia, totalment capdavantera en l’Estat espanyol.

L’Hospital Universitari Son Espases és un projecte dinamitzador de l’economia illenca, ja que ha donat ocupació a més de 1.000 persones i en el que han treballat de forma directa i indirecta més de 300 empreses, de les quals més del 60% són de Balears.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19