Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Trinidad Jiménez; “L’Hospital Son Espases és un bon exemple de l’excel•lència del sistema sanitari espanyol”

18 d’oct. 2010
Esta imagen ilustra que: Trinidad Jiménez; “L’Hospital Son Espases és un bon exemple de l’excel•lència del sistema sanitari espanyol”

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha manifestat avui que “l’Hospital Son Espases és un bon exemple de l’excel•lència del sistema sanitari espanyol” i ha felicitat al Govern de les Illes Balears per l’obra realitzada per millorar la qualitat assistencial dels ciutadans.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha acompanyat a la ministra Trinidad Jiménez, i els consellers autonòmics de Salut en la visita al nou hospital de referència de les Illes Balears, un acte previ a la celebració per primera vegada a Palma de la sessió plenària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Vicenç Thomàs ha explicat a la comitiva encapçalada per Trinidad Jiménez les millores introduïdes en el projecte que el converteixen en un dels millors hospitals d’Europa. Aquests canvis responen a un projecte d’hospital diferent i modèlic en quatre aspectes fonamentals: és molt més respectuós amb el seu entorn i amb el patrimoni; és mes còmode amb el ciutadà, amb major accessibilitat i mobilitat, on es potencia la intimitat i qualitat d’estada del pacient; és més sostenible i segur, compleix el codi tècnic de edificació (CTE) i incorpora mesures d’estalvi energètic i de seguretat d’utilització; i, finalment, suposa un important bot qualitatiu en l’assistència que rebran els ciutadans que, en un moment donat, necessitin anar a l’hospital, doncs disposaran de la millor tecnologia del moment.

Millores assistencials

El nou hospital té més confort, i està pensat per oferir una major comoditat, intimitat i qualitat d’estada al pacient, ja que el 60% de les habitacions són individuals. L’Hospital Son Espases és més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que el projecte inicial encara tenia barreres arquitectòniques i no complia el Codi Tècnic de l’Edificació.

Des del punt de vista assistencial, en el nou hospital es potencia l’activitat quirúrgica: s’augmenta el nombre total de sales d’operacions, que passen de 21 a 26, amb una superfície de més de 2.260 m2; es crea una unitat independent del bloc quirúrgic general per a cirurgia major ambulatòria i s’incorporen 4 sales quirúrgiques de màxima integració (sales d’operacions intel•ligents). També, compta amb 2 sales d’operacions per a tractaments especialitzats híbrids (endovasculars i externs).

El nou hospital incideix en les cures crítiques i en les urgències (s’ha multiplicat per 5 l’actual espai d’Urgències de Son Dureta). Altres millores es refereixen a l’increment de la seguretat dels pacients i a la incorporació de noves unitats per a la cura de malalts que pateixen les noves patologies d’aquest segle: trastorns alimentaris; psiquiatria infantil i juvenil.

Des del punt de vista dels professionals, compta amb els millors recursos per a realització de les seves tasques diàries i integra docència, investigació i assistència. Segons ha manifestat el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, els ciutadans tindran l’hospital que es mereixen, amb el màxim confort, adaptat a les necessitats d’ara i del futur i amb els avenços de la medicina més moderna i avantguardista.

Medi Ambient i Patrimoni

Respecte del medi ambient, l’Hospital Universitari Son Espases és un dels centres europeus que assigna més espai a zones verdes i enjardinades. S’han ampliat aquestes zones en 11.840 m2 i s’ha previst la seva integració en el Pla de ruralització de l’entorn de la Real.

També s’ha apropat l’edifici industrial de l’hospital a l’edifici general i s’ha soterrat l’edifici industrial que ha quedat situat sota una coberta enjardinada que actua com a barrera visual.

Respecte del patrimoni, s’ha dut a terme un important estudi arqueològic que ha suposat la remoció de més de 65.000 metres quadrats de terra i es crea un centre d’interpretació de les troballes arqueològiques dels terrenys on s’ha construït l’hospital.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19