Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

II Jornada d'Infermeria de Pràctica Avançada a l'Hospital Universitari Son Espases

27 de maig 2022
Esta imagen ilustra que: II Jornada d'Infermeria de Pràctica Avançada a l'Hospital Universitari Son Espases

Infermers de diferents àrees de la Comunitat Autònoma i d’altres comunitats han assistit avui, de manera presencial i en línia, a la II Jornada d’Infermeria de Pràctica Avançada, organitzada per la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases. L’objectiu de la Jornada ha estat compartir experiències amb referents de diferents àmbits (gestor, acadèmic i assistencial).

La consellera de Salut, Patricia Gómez, juntament amb el director d’infermeria, Juan Manuel Gavala, han inaugurat la Jornada.

L’augment de la prevalença de malalties cròniques fa necessari redissenyar els sistemes de salut i els nostres rols professionals. Dins un escenari de necessitats canviants s’ha de donar resposta a problemes de salut complexos i la implementació de rols d’infermers de pràctica avançada forma part de l’estratègia per poder afrontar-ho.

Els infermers de pràctica avançada estan apareixent amb força a l’àmbit internacional amb un gran impacte en resultats en salut. El seu paper resulta clau en la incorporació de la pràctica basada en l’evidència i en la reducció de la distància entre la recerca i la pràctica assistencial.

La infermeria de pràctica avançada és el nivell més alt de pràctica en l’àmbit de la infermeria. S’hi integren una formació de postgrau, la pràctica clínica directa basada en l’evidència i la recerca, a més d’aspectes relacionats amb el lideratge clínic i amb la gestió de les cures, i una clara autonomia professional.

L’Hospital Universitari Son Espases, en la seva vessant innovadora i de millora de las prestacions en cures i de la qualitat assistencial, proposa el disseny i el desenvolupament de nous rols de pràctica avançada. Per això, s’ha focalitzat en la implementació planificada d’evidències en entorns clínics, en el context de l’atenció ambulatòria i de les consultes d’infermeria, en la definició de nous rols infermers amb perfils assistencials de pràctica avançada.

Es per això que veim necessària la celebració d’unes jornades en què es pugui donar a conèixer l’essència d’aquesta figura i com l’Hospital Universitari Son Espases està apostant per aquesta millora de les cures dels pacients.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19