Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Inversió d'1,9 milions d’euros per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència C de l’Hospital General

21 de febr. 2022
Esta imagen ilustra que: Inversió d'1,9 milions d’euros per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència C de l’Hospital General

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut a iniciar la contractació de les obres de reforma de la Unitat d’Hospitalització de Convalescència C de l’Hospital General de Palma. Les obres de reforma suposaran una inversió per part del Servei de Salut d’1.903.098,77 euros.

Aquesta reforma s’emmarca en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

La Unitat de Convalescència C acull pacients en fase de convalescència i rehabilitació de patologies traumatològiques de llarga durada (com ara pròtesis de maluc) i neurològiques (com ara ictus), que venen derivats de l’Hospital Universitari Son Espases. Les obres afectaran una àrea de 828,79 m2 de la superfície total de les instal·lacions.

Aquesta és la darrera fase de la profunda remodelació duita a terme a l’Hospital General per modernitzar l’antiga infraestructura sanitària. Des de l’any 2017, s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. S’han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

S’han duit a terme les obres per reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes, que es varen posar en marxa el passat mes de desembre. En total, vint consultes totalment equipades ubicades a la primera planta, que ocupen un total de nou-cents metres quadrats. El Servei de Salut va fer una inversió d’1.483.936,95 euros per remodelar aquesta zona.

Així mateix, durant l’any 2019 es va dur a terme la reforma integral de l’Àrea de Radiologia, que ocupa una superfície aproximada de tres-cents metres quadrats, amb un cost total de 344.344,58 euros. També es va adquirir un nou equipament de radiologia convencional, per un import de 208.725 euros, de manera que es van adequar les instal·lacions a les necessitats actuals i futures per millorar el procés de diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’Hospital, sinó també per als derivats de l’Ambulatori del Carme.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19