Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’1,4 % de les PCR i el 5,1 % dels tests serològics que s’han fet en l’estudi de cribratge de Son Espases donen positiu

29 d’abr. 2020
Esta imagen ilustra que: L’1,4 % de les PCR i el 5,1 % dels tests serològics que s’han fet en l’estudi de cribratge de Son Espases donen positiu

L’Hospital Universitari Son Espases (HUSE) ha duit a terme un programa pilot per detectar la incidència de la COVID-19 entre els seus professionals, combinant proves PCR i tests d’anticossos per tal de millorar la qualitat i capacitat de detecció del diagnòstic.

Per al cribratge, entre el 8 i el 22 d’abril s’han pres mostres a 227 professionals de l’HUSE de les unitats d’hospitalització que han atès principalment pacients amb COVID-19.

S’han obtingut 227 resultats a través de les serologies: 11 han estat positives (el 4,9 % del total) i 216 han donat un resultat negatiu (el 95,1 %). Pel que fa a les proves PCR, se n’han fet 213 amb resultats: 3 han estat positives (l’1,4 %) i 210, negatives (el 98,6 %).

Els professionals que han obtingut una PCR positiva han estat enviats a la Direcció General de Treball i Salut Laboral per tal que se’n tramiti la baixa i l’estudi de contactes. En més del 95 % dels casos, els resultats d’anticossos i PCR han coincidit. Una persona ha obtingut PCR positiva i serologia negativa, i 9 persones han obtingut PCR negativa i serologia positiva.

Als professionals que han donat positiu en les anàlisis de serologia, se’ls ha pres una mostra de PCR al cap de 48 hores i se’ls ha repetit el test d’anticossos al cap de 14 dies. Finalment, s’han reavaluat els resultats, i als positius se’ls ha aplicat el mateix procediment de baixa laboral i estudi de contactes.

Les proves s’han fet de forma complementària al circuit per al cribratge i diagnòstic de la COVID-19 que ha posat en marxa la Conselleria de Salut i Consum, i que està dirigit als 18.000 professionals que treballen en l’àmbit sanitari a les Illes Balears.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19