Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La Unitat Multidisciplinària de Reimplantació de Membres Superiors ha aconseguit reimplantar satisfactòriament quatre dits i un braç

26 de gen. 2015
Esta imagen ilustra que: La Unitat Multidisciplinària de Reimplantació de Membres Superiors ha aconseguit reimplantar satisfactòriament quatre dits i un braç

Després d’un estudi inicial, s’ha intentat fer la reimplantació de set dits, quatre dels quals han conclòs amb èxit. A més, s’ha efectuat de forma satisfactòria una revascularització i reparació de nervis, tendons i músculs d’un braç.

La Unitat de Reimplantació de Membres Superiors de l’Hospital Universitari Son Espases compleix el primer any de vida i, durant aquest període, ha aconseguit reimplantar 4 dits i un braç seccionat a l’altura del colze.

La Unitat presta servei durant les 24 hores del dia, 365 dies a l’any, de manera que sempre hi ha un especialista de microcirurgia vascular i nerviosa de guàrdia per atendre una activació del Protocol de Reimplantacions.

Els especialistes recorden que, per augmentar les possibilitats d’èxit en la reimplantació d’una part d’una extremitat superior completament seccionada, és de vital importància demanar, de la manera més ràpida possible, la intervenció del Servei del 061, que activa un protocol per possibilitar la reimplantació del membre amputat.

D’una banda, es recomana aturar l’hemorràgia: fer un embenat compressiu o pressionar directament sobre la ferida perquè no sagni. Mai no s’ha de fer un torniquet, ja que pot ser molt perjudicial. La víctima no ha de menjar ni beure res.

D’altra banda, el membre amputat s’ha de mantenir en fred perquè es conservi millor i per augmentar el temps disponible fins que es faci la intervenció. És necessari, per tant, embolicar la part amputada amb una gasa humida o amb un tros de tela neta, introduir-la dins una bossa de plàstic o d’un envàs hermètic i guardar-la dins un recipient amb gel (és important evitar el contacte directe del membre amputat amb el gel). Finalment, s’ha de dur la víctima a l’Hospital juntament amb el recipient.

En condicions idònies d’isquèmia freda (és a dir, de suspensió de la circulació arterial), la reimplantació és possible fins a 12 hores després d’haver-se produït la lesió; de vegades, fins i tot, és possible durant més temps, segons el nivell de l’amputació i les condicions de la part amputada.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19