Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Les noves Consultes Externes de l’Hospital General atendran els primers pacients a partir de dia 9 de desembre

5 de des. 2020
Esta imagen ilustra que: Les noves Consultes Externes de l’Hospital General atendran els primers pacients a partir de dia 9 de desembre

L’Hospital General atendrà els primers pacients a les noves Consultes Externes a partir del pròxim dimecres, 9 de desembre. En concret, estan citats trenta-cinc pacients de les especialitats de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d’Adults i d’Urologia. Avui, s’ha fet el trasllat d’una part del mobiliari i de l’equipament mèdic que hi havia a l’antic Ambulatori El Carme. Les noves instal·lacions compten amb tots els permisos i amb totes les certificacions per desenvolupar-hi l’activitat assistencial i compleixen els màxims estàndards de qualitat i de seguretat. Des de l’any 2017, el Servei de Salut ha invertit 4.306.991,36 euros en el Pla de Rehabilitació i Millora de l’Hospital General.

Les noves Consultes Externes de l’Hospital General —ubicades a l’antiga zona quirúrgica i d’UCI— tenen una superfície de nou-cents metres quadrats, que es distribueixen en disset consultes, tres gabinets, un vestidor, una sala d’espera i una recepció. A més, les consultes se situen devora la nova Àrea de Radiologia, la qual cosa permetrà fer exploracions dels pacients i evitarà desplaçaments innecessaris. Totes les instal·lacions de recirculació d’aire compten amb els certificats corresponents per poder desenvolupar l’activitat assistencial amb total garantia per als professionals i per als usuaris. Les obres han suposat una inversió d’1.689.370,19 euros.

Les noves instal·lacions de l’Hospital General acullen les consultes de les especialitats següents: Anestesiologia i Reanimació, Cardiologia, Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d’Adults, Dermatologia, Aparell Digestiu, Medicina Interna, Oftalmologia i Urologia. Aquestes consultes es programaran en horari de matí i d’horabaixa. Les consultes de les especialitats de Neurologia i de Pneumologia i una part de les agendes de les consultes d’Aparell Digestiu —que abans es feien a l’Ambulatori El Carme—, a partir d’ara es faran a l’Hospital Universitari Son Espases.

A més d’unes instal·lacions noves, també s’han adoptat millores organitzatives en benefici dels professionals i dels usuaris. A diferència de l’antic Ambulatori El Carme, les noves Consultes Externes de l’Hospital General compten amb un sistema d’encaminament de pacients —ben igual que el que hi ha a Son Espases—, que permet als pacients citats obtenir un tiquet numerat que garanteix la seva confidencialitat. A més, aquest sistema agilitza l’accés a les consultes i es redueixen les cues davant els mostradors.

El Servei de Salut i la Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases fa més de quatre anys que planifiquen aquest trasllat, ja que suposa una millora substancial, tant per als professionals com per als usuaris. La Gerència ha informat del trasllat i de la mobilitat dels professionals a la Comissió de Seguiment de Son Espases, en la qual hi ha representants dels sindicats.

Inversió de 4.306.991,36 euros a l’Hospital General

Des de l’any 2017, s’han dut a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. El mes de novembre de l’any passat, es va posar en marxa la nova Unitat de Convalescència B —totalment reformada— i, actualment, acull a pacients COVID-19 positius. A més, també s’ha fet una reforma integral de l’Àrea de Radiologia, que ocupa una superfície aproximada de tres-cents metres quadrats i que compta amb un equipament de radiologia convencional nou. Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19