Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

13 de febr. 2019
Esta imagen ilustra que: Les noves habitacions d'Oncologia Pediàtrica de Son Espases milloraran el confort dels infants ingressats

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, han visitat avui matí les vuit noves habitacions d’Oncologia Pediàtrica de Son Espases. L’objectiu d’aquesta reforma integral, que ha tengut un cost de 395.434,85 €, ha estat augmentar la lluminositat i millorar el confort del infants ingressats. A més, a dues de les vuit habitacions s’hi ha instal·lat un sistema de pressió negativa per a pacients immunodeprimits. El projecte ha estat dissenyat per l’arquitecta Elisa Valero, especialitzada en la llum i l’arquitectura per a infants, especialment a hospitals pediàtrics.
 
La nova Àrea d’Oncologia Pediàtrica de Son Espases compta amb vuit habitacions individuals, de 21,75 metres quadrats, amb accés directe a les terrasses individuals-excepte les de pressió negativa-, d’11,65 metres quadrats, que es convertiran en una zona d’esbarjo per als infants ingressats i les seves famílies. Per això, s’han substituït les finestres per portes d’accés a la terrassa.
 
Per a la reforma integral, s’han realitzat tot un conjunt d’intervencions per millorar les condicions de lluminositat i de confort dels pacients: s’han canviat els vidres tintats per uns de transparents i s’hi ha instal·lat un nou trespol que hi introdueixi més claror.
 
A banda d’aquestes millores, en dues de les vuit habitacions s’hi ha instal·lat un sistema de pressió negativa per a pacients immunodeprimits. Fins ara, els infants que havien de completar el tractament amb un trasplantament de medul·la òssia ingressaven a la planta d’Hematologia d’Adults i, un cop recuperats -al cap d’un mes o un mes i mig-, tornaven a la planta de Pediatria. Amb aquestes dues habitacions, aquests pacients quedaran ingressats a Pediatria.
 
La presidenta Armengol ha valorat la reforma assegurant que “suposa una millora importantíssima en el procés de recuperació dels infants”. En aquesta direcció, ha destacat que “un dels temes prioritaris d’aquest Govern ha estat el de dignificar i humanitzar la sanitat pública”, ja que “ningú no pot quedar al marge i, molt menys, els infants que pateixen malalties greus”.
 
Per la seva part, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha recalcat que aquesta reforma “respon al compromís que la Conselleria de Salut va adquirir amb les famílies, que havien demanat la millora dels espais destinats a aquests infants”. Així mateix, ha destacat “la necessitat de continuar avançant cap a una assistència sanitària més humana, que atengui les persones de manera integral i tenint en compte no només el tractament farmacològic, sinó també les necessitats psicològiques, familiars i socials”.
 
Durant la visita, també hi han estat presents el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el cap del Servei de Pediatria, Joan Figuerola, i l’arquitecta tècnica del projecte de reforma, Esther Boluda.
 
La Unitat d’Oncologia Pediàtrica diagnostica entre 25 i 30 nous casos cada any
A la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de Son Espases s’atenen cada any entre 25 i 30 casos nous. Tot i que el nombre d’ingressos és variable, la mitjana diària és de 6-8 infants ingressats. Els diagnòstics principals són les leucèmies agudes, que són el tumor pediàtric més freqüent, seguides dels tumors cerebrals.
 
El motiu principal d’ingrés és l’administració del tractament de quimioteràpia, que requereix hidratació i vigilància dels efectes (els infants amb leucèmia limfoblàstica aguda solen estar ingressats durant el primer mes des del diagnòstic). També hi poden ingressar com a conseqüència de les complicacions de la quimioteràpia, com ara febre o neutropènia (concentració baixa d’un tipus de glòbul blanc en la sang). Excepcionalment, hi ha infants amb algun tipus de malaltia que requereixen ingressos més llargs, com ara les leucèmies mieloides.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19