Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Salut inicia la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General

31 de gen. 2019
Esta imagen ilustra que: El Servei de Salut inicia la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General

El Servei de Salut de les Illes Balears ha iniciat les obres per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General. Les obres tenen un cost d’1.252.638,36 € i es calcula que estaran enllestides el mes de juliol. També han començat les tasques per canviar el quadre elèctric i la sala central tèrmica, que conté els dipòsits d’aigua calenta sanitària i el circuit primari que dona subministrament a l’Hospital, amb un cost de 100.612,78 €. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

 

La nova Unitat de Convalescència  B ocuparà una superfície de 977 m2 repartits en desset habitacions, deu de les quals seran individuals, tot i que per necessitats assistencials puntuals es podrà duplicar el nombre de llits en aquestes habitacions; en total, disposarà de vint-i-quatre llits d’hospitalització per a pacients crònics (els pacients crònics avançats ingressen directament des de l’atenció primària i els pacients crònics complexos ho fan des de Son Espases). Totes les habitacions tendran la superfície adient, seran exteriors -amb vista a la Plaça de l'Hospital o al pati de la Sang-, i comptaran amb: bany assistit, climatització i carpinteries amb aïllament per oferir als malats ingressats el confort que necessiten. 

 Fins que les obres no hagin acabat, els/les professionals que fan feina en aquesta àrea s’han distribuït en altres unitats de l’Hospital General, de l’Hospital Verge de la Salut i de Son Espases, d’acord amb les necessitats assistencials i les preferències que han manifestat.

 

Actuacions de millora ja executades a l’Hospital General

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. Ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat; concretament s’ha impermeabilitzat la coberta de la terrassa de la Unitat de Convalescència C, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, amb les consegüents molèsties per als pacients i els riscs per al personal de la planta. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

 
Actuacions de millora pendents

El Pla de Rehabilitació i Millora del centre també preveu reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes. D’aquesta manera es donarà un ús pràctic a una zona que està en mal estat i desaprofitada. Aquesta reforma està actualment en la fase de licitació.

També s’instal·larà un nou equip de radiologia convencional i es reformarà la sala convencional per adaptar-la a les característiques del nou equip i a les necessitats assistencials que requereix una sala de radiologia actual.

 Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C; actualment s’està en la fase de redacció del projecte.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19