Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital acull una exposició de l’AECC en la qual es recullen alguns dels avanços científics més importants

24 de set. 2021
Esta imagen ilustra que: L’Hospital acull una exposició de l’AECC en la qual es recullen alguns dels avanços científics més importants

Amb motiu del 50 aniversari de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) investigant la malaltia, l’AECC a Balears ha presentat a l'Hospital Universitari Son Espases una exposició fotogràfica que recull exemples significatius dels avanços científics que en els últims anys han contribuït a millorar la vida de les persones, gràcies a que fa 50 anys la AECC decidís apostar per la recerca.

L'exposició “50 anys canviant la història del càncer”, coincidint amb el mes de la recerca en càncer, mostra fites importants entre els quals es troben els realitzats a Balears per part dels investigadors Miquel Enseñat, Lucía Ferro i Beatriz Almarán.

En concret, l'any 2019 el laboratori de l'investigador predoctoral de l’AECC Balears Miquel Enseñat va avançar en el coneixement de les cèl·lules mare dels glioblastomas, un dels tumors cerebrals més agressius i associats a una baixa supervivència. Aquesta subpoblació de cèl·lules tumorals són les principals responsables de la resistència als tractaments i les recaigudes en els pacients de glioblastoma.

L'any 2018, amb el suport de l’AECC Balears, la investigadora predoctoral Lucía Ferro va iniciar un projecte en el qual s'està investigant com alguns fàrmacs antipsicòtics poden servir per al tractament de tumors cerebrals com el glioblastoma. L'objectiu és poder combinar la quimioteràpia amb aquests fàrmacs aprovats per al tractament d'altres patologies.

Per part seva, Beatriz Almarán ha subratllat el seu "més sincer agraïment a l’AECC Balears" per "la seva dedicació en la recerca oncològica, i per permetre a les persones com jo l'oportunitat de fer el primer pas en la seva carrera científica".

En paraules del Dr. José Reyes, president de l’AECC Balears, “hem creat aquesta exposició perquè tots puguem conviure amb la realitat d'un centre de recerca traslladant-la al nostre entorn; traient la ciència del laboratori per a portar-la als nostres carrers. Aquest és un principi que regeix en la missió de l’AECC, en el seu impuls de la recerca. Volem traslladar els resultats del laboratori als pacients i a la societat en general per a facilitar l'accés als avanços científics”.

La mostra arrenca en vestíbul de la planta 0 del mòdul K de l'Hospital Universitari Son Espases, lloc en el qual romandrà fins el pròxim dia 8 d'octubre. A partir d'aquesta data, l'exposició començarà un itinerari que fins el mes vinent de setembre de 2022 la portarà per diferents municipis de les Illes Balears.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19