Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital i el Servei Activa’t col·laboren per animar els joves amb esclerosi múltiple a fer activitats d’oci i esport

11 de jul. 2014
Esta imagen ilustra que: L’Hospital i el Servei Activa’t col·laboren per animar els joves amb esclerosi múltiple a fer activitats d’oci i esport

Activa’t és un servei de l’Associació Balear de l’Esclerosi Múltiple (ABDEM) que pretén posar en contacte persones joves diagnosticades d’esclerosi múltiple i proposar-los la realització d’activitats esportives, lúdiques i culturals, i la participació en debats sobre qüestions que afecten la seva malaltia.

Activa’t treballa molt estretament amb el Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Son Espases per posar-se en contacte amb persones joves d’entre 20 i 40 anys que han estat diagnosticades d’esclerosi múltiple.

El principal objectiu és posar aquests pacients de l’Hospital en contacte amb altres d’edats similars que pateixen la mateixa patologia per, d’aquesta manera, dur a terme diferents activitats com, per exemple, la pràctica esportiva (natació, gimnàstica, Pilates o, durant l’estiu, pàdel surf).

El pàdel surf és un esport que combina el rem i el surf i que genera una repercussió positiva en el cos i en la ment. La teràpia del pàdel surf millora la tonificació muscular de les extremitats inferiors, millora el control postural i els moviments selectius del cos. Amb la pràctica d’aquesta activitat, es poden aconseguir millores de l’equilibri, del moviment i de la coordinació que són d’una gran ajuda per a alguns pacients amb esclerosi múltiple.

Activa’t ha posat en marxa tallers de formació, que permeten conèixer gent i posar en comú preocupacions i diferents punts de vista. En aquests tallers es tracten qüestions com l’acceptació de la malaltia, les experiències personals i la manera de comunicar-la a l’entorn familiar i als amics.

També, s’han organitzat tallers per aprendre a identificar la fatiga que, a vegades, provoca la malaltia i a diferenciar-la del cansament causat per les activitats ordinàries. Un altre punt destacat és el seguiment dels avenços farmacològics i dels estudis que s’efectuen actualment, així com les reunions amb especialistes per aprofundir en els detalls, en els dubtes o en les preguntes que poden ser d’interès per als pacients sobre l’esclerosi múltiple i sobre els canvis que pot implicar en els seus hàbits de vida, com, per exemple, en la cerca d’una feina o d’estudis adequats.

El col·lectiu, que ara ja compta amb 30 persones, s’interrelaciona amb l’ús de les noves tecnologies, amb les xarxes socials o amb les diferents plataformes digitals que ofereixen les actuals aplicacions de missatgeria. D’aquesta manera, tots els membres que l’integren estan permanentment vinculats i assabentats de les novetats del grup.

Activa’t disposa de l’adreça de correu electrònic, activatib@gmail.com, per a les persones que estiguin interessades a inscriure’s en les activitats de grup.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19