Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases acull una exposició per sensibilitzar sobre les malalties poc freqüents

28 de febr. 2017
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases acull una exposició per sensibilitzar sobre les malalties poc freqüents

L’Hospital Universitari Son Espases acull fins el 5 de març l’exposició “Expression of Hope”, una col·lecció en la qual pacients d’arreu del món amb malalties hereditàries molt poc freqüents expressen —per mitjà de diferents disciplines artístiques— com se senten. La col·lecció, ubicada al vestíbul d’Extraccions (planta 0, mòdul K), consta de vint-i-quatre obres creades per pacients o familiars seus que permeten donar a conèixer la realitat de les persones que conviuen amb alguna malaltia rara. L’exposició es podrà veure també a l’Hospital Son Llàtzer a partir del 6 de març.

Amb aquesta exposició es pretén conscienciar per mitjà de les arts plàstiques. Les obres procedeixen d’arreu del món i els autors són persones d’edats diverses que comparteixen una característica comuna: estan afectades per alguna malaltia genètica rara i volen compartir la seva història per informar i inspirar els altres. Cadascuna de les vint-i-quatre obres ve acompanyada d’un comentari de l’autor en el qual descriu com viu la malaltia o com es veu des de fora, en el cas dels familiars i de les persones de l’entorn dels afectats.

Tot i que cap de les obres exposades ha estat creada per cap pacient atès a Son Espases, l’hospital de referència presta assistència a persones amb aquest tipus de malalties gràcies a la implicació de nombrosos especialistes.

L’exposició forma part de la tercera edició d’una mostra que va veure la llum per primer cop ara fa deu anys, amb el mateix objectiu de fomentar la conscienciació i la comprensió d’aquestes malalties. Aquesta iniciativa està patrocinada per Sanofi Genzyme.

Activitats organitzades per Son Espases amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares

L’Hospital Universitari Son Espases ha programat per a aquesta setmana un conjunt d’activitats amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares, que se celebra avui, 28 de febrer. A banda de l’exposició “Expression of Hope”, estudiants del tercer curs d’educació primària del CEIP Miquel Duran i Saurina, d’Inca, i del quart curs del CP Maria Antònia Salvà, de Son Sardina (Palma), visitaran l’exposició i els laboratoris del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital on s’analitzen les mostres de sang. El doctor Jordi Rosell, cap de la Secció de Genètica, els explicarà què són les malalties poc freqüents. A més, es llegirà als infants de l’Aula Hospitalària el conte La Constelación Pica Pica, que tracta sobre una malaltia rara.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19