Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Govern invertirà 4 milions d'euros en la reforma i modernització de l'Hospital Psiquiàtric

16 de març 2017
Esta imagen ilustra que: El Govern invertirà 4 milions d'euros en la reforma i modernització de l'Hospital Psiquiàtric

El Govern invertirà més de quatre milions d’euros en la rehabilitació i modernització de l’Hospital Psiquiàtric per adaptar-lo a les noves necessitats d’assistència a la població amb problemes de salut mental.

Així ho ha anunciat avui la presidenta de l’Executiu autonòmic, Francina Armengol, durant la visita que ha realitzat al centre, acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el nou director gerent de l’Hospital Son Espases, Josep Pomar.

Armengol ha assenyalat que aquest reforma s’emmarca dins el Pla Estratègic de Salut Mental que s’està “elaborant amb el suport de més de 160 professionals, des de principi de legislatura, per aconseguir anar cap a un model en què el pacient amb un problema de salut mental estigui més integrat i per lluitar contra l’estigma que pateix”.

“El servei de Salut –ha recordat la presidenta- és prioritari, motiu pel qual creix el pressupost de la conselleria cada any, la qual cosa ens està permetent reformar i construir nous centres d’atenció primària, millorar les condicions dels treballadors i invertir també en infraestructures, per tal de millorar la qualitat del servei”.

A l’Hospital Psiquiàtric es durà a terme una reforma integral de les unitats Lluerna i Alfàbia i es reformarà i adaptarà l’edifici que alberga el psicogeriàtric. Amb aquesta inversió, de 4.079.668 euros, es dotarà ambdós pavellons d’espais més moderns i funcionals i d’habitacions que assegurin una estada confortable i amb condicions adequades d’intimitat.

Cal recordar que alguns dels edificis del centre tenen més de 50 anys i que en els darrers anys l’hospital ha patit un abandonament progressiu i una falta de manteniment.

La consellera de Salut ha explicat que a la unitat Lluerna, on “en aquests moments hi ha vuit pacients que seran traslladats a altres centres, la reforma permetrà disposar de la primera Unitat de Patologia Dual que existirà a les Illes” i a la unitat Alfàbia “el nou servei habilitarà una Unitat per a demències i trastorns de conducta”.

Gómez ha indicat que ambdues reformes han començat ja els procediments administratius per a la “redacció del projecte arquitectònic i el concurs d’obres” mentre que la intervenció al psicogeriàtric, “de millora de la climatització de l’edifici, es podrà enllestir més aviat”.

Aquest projecte forma part de l’estratègia de recuperació, reforma i millora de moltes instal·lacions sanitàries que aquest Govern ha trobat molt envellides o en situació d’abandonament.

En aquest sentit, s’ha impulsat una sèrie de projectes, com ara el Pla de Reforma i Construcció de Nous Centres de Salut d’Atenció Primària, el Pla de Reforma de l’Hospital General, el Pla de Reforma i Ampliació de l’Hospital de Manacor -tots ells ja iniciats- i també el Pla de Reforma de Son Dureta -en aquests moments en fase d’elaboració.

La Conselleria de Salut està analitzant i desenvolupant el Pla Estratègic de Salut Mental per identificar noves necessitats d’assistència a la població amb problemes de salut mental o en risc de patir-los.

Aquest document, en el qual s’emmarca la reforma que es durà a terme a l’Hospital Psiquiàtric, plantejarà també altres accions relacionades amb la reordenació dels espais i la creació de nous recursos específics.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19