Aquest innovador dispositiu és especialment indicat per a pacients amb arítmies ventriculars greus o amb risc de mort sobtada i funciona sense necessitat que els cables arribin a tocar el cor.
Es tracta d’un nou dispositiu, que es col·loca al costat del estèrnum per sota de la pell. La seva implantació no necessita tocar el cor ni els vasos sanguinis, ni requereix l’ús de raigs X durant el procediment.
Aquest nou dispositiu és més petit que els anteriors, la qual cosa representa un avantatge important perquè millora la comoditat del pacient i, al mateix temps, aconsegueix resultats estètics òptims. A més, compta amb una bateria de més durada, fet que redueix la necessitat de recanviar-la cada set anys. Així, minimitza l’exposició del pacient a intervencions quirúrgiques futures i suposa un cost menor per al sistema sanitari a mitjan/llarg termini.
La desfibril·lació consisteix en l’aplicació d’un xoc elèctric d’ona bifàsica que aconsegueix revertir diferents trastorns del ritme cardíac. Fins ara, la implantació d’aquesta tecnologia requeria travessar vasos sanguinis per, en cas de ser necessari, dur l’impuls elèctric al cor. Amb aquest nou desfibril·lador, es poden tractar pacients que presenten algun impediment o algun desavantatge per a la teràpia convencional, bé per no tenir un accés vascular apropiat o bé per tenir un risc alt d’infecció endovascular. A l’Hospital Universitari Son Espases, ja s’ha començat a implantar a pacients que tenen un risc alt de patir una mort sobtada.
La Dra. Carmen Expósito i el Dr. Carlos Grande assenyalen: “cada vegada identificam millor els pacients que tenen un risc alt de mort sobtada. Són pacients que o bé tenen una alteració en l’estructura cardíaca, per exemple, per infarts previs, o bé tenen una predisposició genètica. Valoram molts de pacients amb aquestes característiques al llarg de l’any. En els casos que no podem prevenir que la fibril·lació ventricular es desencadeni, quan això succeeixi, el millor tractament possible és que un xoc elèctric, provocat pel desfibril·lador, restauri immediatament el ritme normal del cor".
La implantació del desfibril·lador subcutani es duu a terme, generalment, amb anestèsia local durant gairebé tot el procediment. Només s’aplica sedació general en el moment de comprovar la resposta correcta del desfibril·lador.
Aposta per la tecnologia de la Unitat d’Arítmies de l’Hospital Universitari Son Espases
La Unitat d’Arítmies de Son Espases és una unitat de referència a les Balears i destacada en el territori nacional; en particular en el tractament de la fibril·lació auricular i de les arítmies ventriculars més perilloses. Compta amb dos especialistes en el tractament de les arítmies, els quals treballen amb la darrera tecnologia que hi ha al mercat actualment. En aquesta Unitat, s’atenen més de 2.000 pacients cada any i s’efectuen més de 350 procediments d’ablació d’arítmies i implants de dispositius intracardíacs.
En transporte público:
EMT: Líneas 6, 20, 29, 33, 34, 36, 39
En coche:
. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A y Ma-20
Bicipalma
https://www.bicipalma.com/es/palma/
Descargar díptico: "Cómo llegar a Son Espases"
De lunes a viernes 8h - 20h
En transporte público:
En coche: