Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases es consolida com a centre de referència en la formació de reparació mitral

19 de maig 2011
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases es consolida com a centre de referència en la formació de reparació mitral

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari Son Espases, amb estreta col·laboració del Servei de Cardiologia, s’ha consolidat com a centre de referència nacional i internacional en la formació de facultatius de reparació mitral. Proba d’això és la celebració del 14è Curs de Reparació Mitral, que periòdicament organitza el servei de Cirurgia Cardíaca, i que enguany compta amb la presència de professionals de reconegut prestigi d’arreu del món.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha inaugurat el II Symposium Internacional de Cirurgia Cardíaca que acull Son Espases i en el qual participen un centenar de professionals d’arreu de l’Estat. L’han acompanyat el director general de Son Espases, Luis Carretero, i el Dr. José Ignacio Sáez de Ibarra, un dels organitzadors de l’acte juntament amb el Dr, Oriol Bonnín, Durant la seva intervenció, el conseller Thomàs ha recalcat que “la formació als metges joves ha de ser una activitat fonamental per als professionals; i el desenvolupament i la transmissió de coneixement una prioritat”. Així – ha recalcat- “ambdós objectius garanteixen la qualitat assistencial en el nostre sistema sanitari i és un motor de dinamització dels serveis”. En aquest sentit, el conseller ha dit que “compartir experiències des de diferent forma d’enfocar i afrontar els reptes assistencials des de diferents òptiques contribueix a avançar més ràpidament en assolir millors resultats”.

El conseller també ha volgut reconèixer “la bona cooperació entre serveis, Cardiologia i Cirurgia Cardíaca, que és una garantia d’atenció als ciutadans”.


65 reparacions a l’any

El Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases realitza devers 65 reparacions mitrals a l’any, fet que el sitúa com un dels centres amb més experiència amb aquest tipus d’intervenció.

La vàlvula mitral es la vàlvula d’entrada del costat esquerre del cor. La sang flueix des dels pulmons, on recull l’oxigen, fins arribar al cor passant per la vàlvula mitral. Quan s’obre, la vàlvula mitral permet el pas de la sang cap el ventricle esquerre, la càmera més important del cor. Quan el ventricle es contrau, la vàlvula es tanca perquè la sang no torni als pulmons.

Hi ha dues patologies que poden alterar el flux de sang cap a les vàlvules: l’estenosi (estrenyiment) i la insuficiència (no arriba prou sang). En aquests casos està indicada la reparació de la vàlvula mitral que és una cirurgia a cor obert. En aquesta tècnica, el pacient conserva la seva vàlvula i els teixits i s’implanta una pròtesi per a consolidar i estabilitzar la reparació.

Els resultats d’aquesta cirurgia són excel·lents i variem en funció de l’edat, els símptomes i la causa que ha provocat la disfunció de la vàlvula.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19