Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Jornada sobre psoriasi i artritis psoriàsica a l'Hospital Universitari Son Espases

26 de maig 2011
Esta imagen ilustra que: Jornada sobre psoriasi i artritis psoriàsica a l'Hospital Universitari Son Espases

Es calcula que devers 14.000 ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears poden estar afectades de psoriasi, una malaltia autoimmune crònica i no contagiosa que causa lesions a la pell. És una patologia que no només afecta a la superfície cutània, sinó que pot arribar a minar emocionalment a alguns pacients, que acaben sofrint depressions a causa del rebuig social i laboral. Els afectats més greus tenen serioses dificultats per fer una vida normal, falten a la seva feina a causa del dolor i, en ocasions, tenen difícil l'accés a aquells llocs de feina que es realitzen de cara al públic. A més, aproximadament entre un 6% i un 40% dels pacients amb psoriasi desenvolupen artritis psoriásica el que afegeix dolor i inflamació de les articulacions.


“Parlem de Psoriasi. Més enllà de la pell”

L’Hospital Universitari Son Espases i Acció Psoriasi, associació nacional d’afectats de psoriasi i artrititis psoriàsica i els seus familiars, organitzen demà dijous, 26 de maig, una jornada divulgativa que té per objectiu informar a pacients i persones del seu entorn sobre les peculiaritats d’aquestes patologies. La Jornada començarà a les 18.00 hores a la Sala d’Actes de Son Espases i comptarà amb la presència d’experts en els àmbits de la dermatologia, la reumatologia i la psiquiatria.

La psoriasi és una malaltia que es presenta amb lesions en la pell i afectació de les articulacions. Encara que no posa en risc la vida del pacient, sí afecta la seva qualitat de vida. En els últims anys, el tractament de la psoriasi ha millorat de forma notable, amb la introducció de nous medicaments que alleugen totes les seves manifestacions i permeten al pacient una integració més satisfactòria en la societat actual.", destaca la Dra. Francesca Mestre, coordinadora del servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Son Espases.


Segons Joana Maria del Molino, presidenta i fundadora d'Acció Psoriasi, “aquesta jornada informativa resulta de molt interès per als afectats per aquestes patologies, ja que els permetrà conèixer amb detall la relació existent entre ambdues, així com estar informats sobre els últims tractaments utilitzats. Tant l’artritis psoriàsica com la psoriasi poden influir de manera notable en el dia a dia de les persones que les pateixen, arribant a afectar-los moltes vegades psicològica i socialment, d'aquí el nom de la jornada, ‘Més enllà de la pell’”.

La trobada comptarà amb la participació del Dr. Joan Escalas Taberner, dermatòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, qui parlarà sobre “Actualització en el tractament de la psoriasi”. A continuació, el Dr. Lluís Espadaler Poch, reumatòleg de Son Espases, durà a terme la ponència “Psoriasi: quan no tot és la pell”. Finalment, la Dra. Miquela Mas Vidal, psiquiatra de Son Espases, tractarà els “Aspectes psicosocials de la psoriasis”.

L'acte comptarà amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i el patrocini dels laboratoris Leo Pharma.


Sobre Acció Psoriasi

Acció Psoriasi és una associació d'àmbit estatal, integrada per afectats de psoriasi i els seus familiars, que ha estat declarada d'utilitat pública. En els seus quinze anys d'existència s'ha convertit en una de les associacions de pacients més actives i participatives de l'Estat.

Durant tot l'any, Acció Psoriasi organitza activitats, divulga les darreres investigacions en tractaments i dóna suport als afectats, amb la finalitat de reivindicar els seus drets i incrementar la seva qualitat de vida.
Per a més informació, visiti www.acciopsoriasi.org.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19