Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases fidelitza 479 infermeres que han obtingut una plaça fixa

5 de nov. 2021
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases fidelitza 479 infermeres que han obtingut una plaça fixa

479 infermers que han superat el concurs oposició s’aniran incorporant de manera progressiva als diferents centres sanitaris dependents de la Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases – Sector Ponent. És el 46,2 % del total de les places que, el 2018, va convocar el Servei de Salut i ha suposat donar estabilitat a un nombre important de professionals. La incorporació d’aquest nombre tan elevat de professionals ha estat tot un exercici de complexitat; ja que, d’una banda, ha suposat planificar la seva incorporació i, de l’altra, garantir la correcta atenció sanitària. Avui dia, ja s’han incorporat 351 infermers.

Avui matí, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assistit a la Jornada d’Acollida que Son Espases ha organitzat per als nous professionals amb plaça fixa. També han estat presents a l’acte la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, i el director d’Infermeria, Juan Manuel Gavala.

Durant la seva intervenció, la presidenta Armengol ha agraït la “generositat, la dedicació i l’exemple” del personal d’infermeria i de tot el personal sanitari. Per la seva part, la consellera Gómez ha felicitat els infermers que han aconseguit una plaça fixa i els ha animat a aprofitar les oportunitats de formació i de recerca que ofereix la sanitat pública.

Del total dels 479 infermers que s’hi incorporen, 246 ja feien feina a diferents unitats de l’Hospital i altres 233 treballaven a altres gerències territorials del Servei de Salut o a altres comunitats autònomes. Aquests darrers han tengut tot el mes d’octubre per incorporar-se a l’Hospital de manera progressiva, aspecte amb un impacte important en la planificació dels recursos humans a les diferents unitats assistencials.

Per tal de garantir el bon funcionament de l’Hospital mentre s’incorporaven els nous professionals, Son Espases ha contractat 85 infermers fins al 15 de gener de 2022. A més, s’han renovat tot els contractes dels infermers contractats per la COVID-19, que són 79.

La Jornada d’acollida als nous professionals -la segona que organitza la Gerència atès al nombre elevat d’assistents–, té per objectiu donar la benvinguda a les noves incorporacions i proporcionar-los la informació necessària per a una ràpida adaptació als diferents serveis assistencials i una bona integració en els diferents equips.

Els responsables de: Laboratori, Farmàcia, Banc de Sang i Radiologia han estat els responsables d’explicar el funcionament d’aquestes unitats assistencials. Una part de la Jornada s’ha dedicat a donar a conèixer la història clínica digital (HCD) i les eines que faciliten el seu ús als professionals.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19