Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases incorpora una quarta ressonància magnètica que permet fer nous procediments i millora l’experiència del pacient

29 d’oct. 2021
Esta imagen ilustra que: Son Espases incorpora una quarta ressonància magnètica que permet fer nous procediments i millora l’experiència del pacient

El Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una nova ressonància magnètica que se suma a les tres que hi havia fins ara. El nou aparell permet realitzar nous procediments i, alhora, millora l’experiència del pacients, ja que és més ràpida, més amplia i més còmode. La nova ressonància, que ha tengut un cost de 2.654.328,51 milions d’euros, permetrà incrementar el nombre de proves i, si fos necessari, podria augmentar-ne més durant els caps de setmana. Els professionals de Radiologia realitzen 23.000 ressonàncies magnètiques anuals, de les quals 3.000 son a pacients pediàtrics.

La nova ressonància magnètica de 3 Tesles és una plataforma digital que inclou nombrosos avenços per a facilitar el diagnòstic ja que pot realitzar tot tipus d’exploracions, com ara imatges d’alta resolució en 2D i 3D, imatges funcionals cerebrals o estudis cardíacs, entre d’altres. A més, compta amb un sistema d’Intel·ligència Artificial que ajuda a la correcta programació dels estudis i la reconstrucció de les imatges.

Un altre dels aspectes destacats d’aquesta nova ressonància magnètica és que disposa d’elements que milloren l’experiència del pacients, com són seqüències d’imatges més rapides, antenes lleugeres i flexibles i un túnel de setanta centímetres que és el més ampli que existeix a l’actualitat. Totes aquestes característiques afavoreixen l’escurçament del temps de les exploracions, una col·locació més còmode del pacient i la reducció de la sensació d’ansietat durant l’exploració-

Avui matí, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, i del cap del Servei de Radiologia de Son Espases, Joan Palmer, ha visitat les instal·lacions de l’Àrea radiològica on es troba la quarta ressonància magnètica. També han estat presents el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; la directora mèdica, Carmen Sanclemente; el director de gestió, José Lladó, i la subdirectora mèdica de l’Àrea de Serveis Centrals, Maria Jesús Hernández-Coronado.

Alguns dels nous procediments que permet fer la nova ressonància magnètica són:

  • Ressonància magnètica corporal. La ressonància magnètica de cos sencer és una tècnica emergent utilitzada per al diagnòstic precoç, estadificación i avaluació de la resposta terapèutica en oncologia. És una alternativa fiable al PET, més fàcil de realitzar i amb un menor cost econòmic.

  • Ressonàncies en grups d'alt risc de càncer familiar. Ressonàncies de mama en pacients i famílies en grups d'alt risc de càncer familiar que actualment no poden realitzar-se per falta de disponibilitat d'equips.

  • Ressonàncies a pacients amb càncer de pròstata. És una exploració cada vegada més necessària per al diagnòstic precoç i més precís d'aquesta neoplàsia i que implicarà disposar de programes de programari avançat de fusió per a realització de biòpsies per ecografia i/o ressonància magnètica.

  • Ressonància magnètica funcional. Pot registrar canvis cerebrals que acompanyen l'activació neuronal i permet l'avaluació funcional de regions responsables de la sensorialitat, motricitat, cognició i processos afectius en cervells normals i patològics. La principal utilitat clínica és la de proveir informació de la localització de les funcions cerebrals crítiques en pacients que requereixen cirurgia cerebral. És necessària per a l'estudi prequirúrgic de lesions cerebrals que afecten àrees del llenguatge o motores.

  • Estudis de ressonància magnètica prequirúrgica per a malalties neurològiques com el Parkinson i possible utilització per al tractament d'altres malalties neurològiques.

  • Ressonància magnètica intervencionista de mama. Biòpsia de lesions no detectables per altres tècniques.

  • Estudis de ressonància magnètica prequirúrgica hepàtica i d'altres àrees amb softwares dedicats a mesurament de volum, etc.

  • Estudis de ressonància magnètica cerebral previs a la Radioteràpia.


Més de 240.00 exploracions l’any

Els professionals de l’Àrea de Radiologia realitzen cada any devers 240.000 exploracions, entre les quals es fan 24.000 ecografies, 7.000 mamografies, 33.000 TACs, 23.000 ressonàncies magnètiques i 5.000 procediments de radiologia intervencionista. El Servei disposa de la darrera tecnologia sanitària disponible i gairebé tota la activitat es realitza en jornada ordinària, en horari de matí i horabaixa.

Cada any es realitzen 23.000 ressonàncies magnètiques i com a servei de referència de la Comunitat Autònoma es reben pacients de tots els hospitals. 3.000 de les 23.000 ressonàncies es fan a pacients pediàtrics i, d’aquestes, 500 es fan amb anestèsia.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19