Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit una Jornada d’Infermeria per celebrar els 10 anys de la Consulta d’Úlceres per Pressió a les Illes Balears

4 d’oct. 2013
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit una Jornada d’Infermeria per celebrar els 10 anys de la Consulta d’Úlceres per Pressió a les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit una Jornada d’Infermeria per celebrar els 10 anys de la Consulta d’Úlceres per Pressió a les Illes Balears - Hospital Universitari Son Espases

A la inauguració de la Jornada, el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Victor Ribot, ha destacat que el Centre de Referència de les Illes compta amb matalassos, llits, lliteres i altres equipaments de darrera generació que, juntament amb la dedicació dels professionals d’infermeria en l’atenció integral als pacients, permeten aconseguir que el 97,53% dels pacients ingressats a Son Espases, no desenvolupin úlceres per pressió durant la seva estada hospitalària. Una xifra que millora les estadístiques nacionals.  També, durant la Jornada, diversos especialistes de reconegut prestigi en l’àmbit nacional han exposat la necessitat de donar a conèixer l’existència d’aquesta problemàtica i el benefici d’actuar activament en la seva prevenció. Finalment, també s’ha aprofundit en la visió dels familiars de pacients que pateixen aquest tipus d’úlceres o ferides. La formació específica de les persones que estan al voltant del pacient resulta indispensable per a la prevenció i el tractament de les úlceres.

  

10 anys de la Consulta d’Úlceres per Pressió a les Illes Balears

 La Consulta d’Úlceres per Pressió i Ferides de Balears va néixer, ara fa deu anys, amb l’objectiu de crear estàndards de bones pràctiques envers el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de ferides complexes i d’úlceres. Durant aquests anys, el personal d’infermeria s’ha centrat en identificar i donar a conèixer els continguts bàsics i avançats en el tractament integral de les ferides i úlceres, així com en l’aplicació dels darrers avenços. També s’han desenvolupat campanyes de prevenció i tractament de les ferides.

 Actualment, la Consulta d’Infermeria d’Úlceres per Pressió és una eina essencial per a l’assistència integral dels pacients. També fa una especial incidència en l’educació i la formació dels pacients i familiars perquè comptin amb la capacitat de cuidar-se ells mateixos.

 Les úlceres per pressió apareixen a la pell quan el teixit està sotmès a una pressió constant i queda comprimit entre les prominències òssies del pacient i una superfície externa. També es poden produir per pressió o per fricció.

 Els punts més destacables, en relació a la prevenció de les úlceres i ferides són les cures de la pell, la mobilització del pacient i l’atenció a la seva nutrició; a més d’evitar pressions continuades sobre la mateixa zona de la pell.  

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19