Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases ha fet la primera cirurgia d’hèrnia discal amb artroscòpia

5 de des. 2013
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases ha fet la primera cirurgia d’hèrnia discal amb artroscòpia

L’Hospital Universitari Son Espases ha fet la primera cirurgia d’hèrnia discal amb artroscòpia - Hospital Universitari Son Espases

El Dr. Carl-Hans Fürstenberg, del departament d’Ortopèdia, Traumatologia i Paraplegia de l’Hospital Universitari  de Heidelberg, Alemanya, s’ha desplaçat a Son Espases per intervenir emprant aquesta tècnica, dos pacients afectats d’hèrnia discal. Aquesta acció  s’inclou dins la Jornada d’Endoscòpia de Columna i forma part de la formació del Servei de Traumatologia per a l'aprenentatge d’aquesta tècnica que està previst implantar a l’Hospital de referència de les Illes Balears.

       

Una hèrnia discal es produeix quan una part d’un disc intervertebral es desplaça del seu lloc i, com a conseqüència del desplaçament, el disc oprimeix la medul·la espinal o alguna arrel nerviosa. Aquesta pressió pot produir danys neurològics als nervis i causar el conegut dolor de ciàtica.

 

 Els professionals del Servei de Traumatologia practiquen 60 cirurgies d’hèrnia cada any i, els darrers mesos, han seguit una formació específica per dominar la tècnica de cirurgia d’hèrnia amb artroscòpia  que permetrà posar-la en marxa els primers mesos del pròxim any.

 L’Hospital Universitari Son Espases disposa de la tecnologia per efectuar aquestes intervencions que presenten importants avantatges com són: la mínima invasió del teixit i la ràpida recuperació del pacient en el postoperatori, fet que permet reduir els dies d’ingrés hospitalari.

 Les intervencions han estat seguides en directe pel circuit tancat de televisió de l’Hospital. Els especialistes, a més, han tengut una trobada amb el Dr. Fürstenberg per compartir experiències i aprofundir en la seva formació.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19