Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de l’Aparell Digestiu de Son Espases ha fet més de cinc-centes exploracions amb càpsula endoscòpica per detectar lesions en el budell prim

3 de gen. 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei de l’Aparell Digestiu de Son Espases ha fet més de cinc-centes exploracions amb càpsula endoscòpica per detectar lesions en el budell prim

Està equipada amb una microcàmera per fer fotografies de l’interior del budell prim, que un digestòleg analitza posteriorment.

El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Son Espases ha fet més de cinc-centes exploracions amb càpsula endoscòpica per detectar possibles lesions en el budell prim dels pacients. Aquesta tècnica diagnòstica, que es començà a aplicar a l’Hospital l’any 2007, consisteix a introduir dins el budell una microcàmera, que en fa fotografies i les envia a un aparell registrador. Posteriorment, un digestòleg analitza aquestes imatges.

Actualment, Son Espases és l’únic hospital de les Illes Balears que duu a terme aquesta exploració, que consisteix a ingerir una càpsula de la mida d’una píndola, aproximadament, la qual està equipada amb una microcàmera que té capacitat per fer dues fotografies per segon i que les transmet a un aparell registrador que el pacient du incorporat en un cinturó. La càmera fa fotografies durant les vuit hores posteriors a la ingesta de la càpsula, i això permet als facultatius explorar el budell prim, cosa que seria més difícil per mitjà d’una endoscòpia convencional. Gràcies, doncs, a la càpsula endoscòpica és més senzill i molt més precís fer el diagnòstic de lesions al budell —que generalment provoquen anèmia ferropènica, hemorràgies digestives i malabsorció intestinal—, i també es poden detectar tumors o si es pateix alguna malaltia inflamatòria intestinal.

Si amb la prova diagnòstica de la càpsula endoscòpica es detecten lesions en el budell prim, aleshores es fa una enteroscòpia de baló doble. Aquesta exploració endoscòpica permet fer actuacions terapèutiques com la fotocoagulació de lesions vasculars, l’extirpació de pòlips o la presa de mostres per a biòpsies.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19