Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases incorpora una ressonància intraoperatòria que augmenta la precisió i la seguretat en cirurgies de tumors cerebrals

7 de juny 2011
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases incorpora una ressonància intraoperatòria que augmenta la precisió i la seguretat en cirurgies de tumors cerebrals

L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una ressonància magnètica intraoperatòria que permet augmentar la precisió en cirurgies de tumors cerebrals. La incorporació d’aquest aparell suposa donar una passa qualitativa en adaptar els quiròfans a la darrera tecnologia, el que es tradueix en una millora substancial en la seguretat del pacient, així com en els rendiments i eficiència de l’activitat quirúrgica.

L’Hospital Universitari Son Espases és l’únic hospital d’Espanya que disposa d’una ressonància magnètica intraoperatòria. Fins ara, només en tenia un centre privat de Sevilla.

El conseller de Salut i Consum en funcions, Vicenç Thomàs, acompanyat pel director general de Son Espases, Luis Carretero; i pel cap de servei de Neurocirurgia, Javier Ibáñez, ha assistit a la formació que l’Hospital, juntament amb General Electric, ha organitzat pel correcte maneig d’aquesta tecnologia puntera. Durant dos dies, facultatius del servei de Neurocirurgia participen en la formació teòrica de la nova ressonància intraoperatòria. Demà dimecres, 8 de juny, ja es realitzarà la primera cirurgia de tumor cerebral amb l’ajuda d’aquest nou aparell.


Eficiència i innovació tecnològica

El nou quiròfan intel·ligent està compost per la ressonància magnètica intraoperatòria i un sistema de navegació que permet obtenir als cirurgians imatges en temps real abans, durant i després d’una cirurgia de tumor cerebral. Amb aquestes imatges, els neurocirurgians poden planificar les trajectòries òptimes d’abordatge del tumor cerebral, extirpant-lo sense tocar el teixit sa i les estructures crítiques. D’aquesta manera, el neurocirurgià pot verificar la resecció del tumor abans que el pacient surti del quiròfan. Ara, els pacients es beneficiaran de cirurgies menys invasives, temps de recuperació més ràpids i millors resusltats clínics.

Amb la nova ressonància magnètica intraoperatòria i amb una tecnologia de navegació semblant a un GPS, el cirurgià pot visualitzar l’anatomia en 3D i veure la col·locació exacta dels instruments quirúrgics durant la intervenció. El cirurgià pot navegar amb major precisió a través de la zona quirúrgica, realitzar cirurgies mínimament invasives, preservar el teixit sa durant la cirurgia i minimitzar les complicacions, el dolor, el temps de recuperació i les reintervencions.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19