Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases incorpora una TAC intraoperatòria que augmenta la precisió i la seguretat en les intervencions de columna

4 de maig 2011
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases incorpora una TAC intraoperatòria que augmenta la precisió i la seguretat en les intervencions de columna

L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una TAC intraoperatòria, fet que representa donar una passa qualitativa per adaptar les sales d’operacions a la darrera tecnologia. Aquesta tecnologia suposa per al pacient una major garantia de seguretat ja que verifica la realització correcta de les intervencions de cirurgia raquídia i de crani.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, acompanyat pel director general de Son Espases, Luis Carretero, i pels caps de servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, Miquel Rubí; de Traumatologia Infantil, Ignasi Sanpera, i de Neurocirurgia, Javier Ibáñez, ha assistit als cursos de formació que l’Hospital, juntament amb General Electric, ha organitzat per a l’ús correcte d’aquesta tecnologia capdavantera. Durant tres dies, facultatius d’aquests serveis, infermers i zeladors també han participat en aquests cursos de formació.


Eficiència i innovació tecnològica

Aquesta TAC intraoperatòria, la setena instal·lada a l’Estat, té integrat el model més avançat de navegació del mercat. Un cop adquirides les imatges, la navegació és instantània i no és necessari fer estudis previs com fins ara.

Durant la intervenció, el sistema proporciona als metges, en temps real, imatges multidimensionals en 2D i volumètriques en 3D. D'aquesta manera, el cirurgià pot veure l'anatomia del pacient en la posició operatòria, supervisar l'estat de la intervenció i verificar el resultat quirúrgic amb una imatge volumètrica en 3D abans que el pacient surti de la sala d’operacions. Això permet que el pacient intervingut es beneficiï d'una cirurgia menys invasiva, que es recuperi més aviat, que es minimitzin les complicacions, que l'operació sigui més curta i que millori el resultat final amb la disminució de les reintervencions i del temps d'estada a l'Hospital.

El dispositiu —que es mou fàcilment i amb un mínim esforç per la sala d’operacions, gràcies al seu sistema de rodes motoritzades— presenta un disseny especial. Compta amb un pòrtic similar al d'una TAC, però s'obre i es tanca al voltant del pacient, permet mantenir l'equip estèril dins el camp quirúrgic i és més segur, ja que una vegada tancat, el detector d'imatge gira a l'interior, així s’evita que hi hagi parts mòbils que puguin copejar el pacient o els professionals.

La nova TAC intraoperatòria permet memoritzar posicions d'imatges, d’aquesta manera s’estalvia temps i es minimitza la radiació al pacient. Així, l'especialista pot tornar adquirir imatges en la posició memoritzada només prement un botó. Altres equips no tenen aquesta possibilitat i cal moure'ls de forma manual per adquirir les diferents imatges i centrar-los respecte al pacient.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19