Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases realitza un centenar d’intervencions a l’any per prevenir l’ictus

12 de maig 2011
Esta imagen ilustra que: Son Espases realitza un centenar d’intervencions a l’any per prevenir l’ictus

El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases realitza anualment un centenar d’intervencions per restaurar el flux sanguini adequat al cervell provocat per l’obstrucció de l’artèria caròtida interna i prevenir, d’aquesta manera, accidents cardiovasculars.

Els infarts cerebrals es poden prevenir restaurant el flux sanguini adequat cap a l’artèria caròtida. Hi ha dues alternatives quirúrgiques: la cirurgia corotidea (també anomenada endarterectomia) i l’angioplàstia amb col·locació d’stents (es realitza a través d’una incisió portant els instruments cap a les artèries).

L’angioplàstia es pot realitzar si l’obstrucció de l’artèria caròtida és superior al 70 per cent o si està entre el 50 i el 70 per cent i el metge considera que el pacient està en situació alta de risc de patir un accident cerebrovascular.

Per la seva banda, la cirurgia de caròtida (endarterectomia) és una cirurgia segura i sovint és la primera opció per tractar l’obstrucció de l’artèria.


Focus on Carotid Workshop

El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de Son Espases, juntament amb la Societat Europea de Cirurgia Vascular (ESVS), han orgainitzat per avui i demà divendres unes jornades de formació per a metges adjunts joves en dues de les principals opcions per intervenir pacients amb l’artèria caròtida obstruïda.

Durant dos dies ponents nacionals i internacionals debatran arran d’aquest tema i es realitzaran dues cirurgies que es retransmetran en directe. També es farà formació amb maniquís per potenciar les habilitats en aquests tipus d’intervencions.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19