Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Cirurgia General i Digestiva organitza el II Curs de Coloproctologia Bàsica

27 de febr. 2015
Esta imagen ilustra que: El Servei de Cirurgia General i Digestiva organitza el II Curs de Coloproctologia Bàsica

Amb aquesta activitat, el Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu intenta formar i capacitar els metges d’urgències i d’Atenció Primària en el diagnòstic de la patologia colorectal simple perquè pugui ser tractada pels facultatius de medicina primària sense que sigui necessari derivar-la a l’Hospital. A la vegada, es recordarà el circuit ràpid de diagnòstic que té l’Hospital Universitari Son Espases per als pacients que presenten algun "signe d’alarma" en aquestes malalties. D’aquesta manera, els pacients poden accedir a l’especialista sense haver d’esperar per ser diagnosticats i tractats en un procés considerat urgent.

El Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu compta amb una Unitat de Coloproctologia, que està formada per cirurgians que es dediquen únicament al tractament de les patologies del còlon, del recte i de l’anus. Aquests cirurgians treballen de forma multidisciplinària amb oncòlegs, digestòlegs, radiòlegs i fisioterapeutes en els diferents comitès establerts per al tractament del càncer colorectal, de la patologia del sòl pelvià o de les malalties inflamatòries intestinals. Durant el darrer any, en aquesta Unitat de Coloproctologia de Son Espases, s’han tractat al voltant de 300 pacients i s’han intervingut 130 casos de càncer de còlon i recte.

Els resultats acrediten la importància del cirurgià en el tractament d’aquest tipus de càncer. S’ha comprovat que les complicacions, la mortalitat i les recidives dels tumors disminueixen si el tractament ha estat realitzat per cirurgians colorectals amb formació i experiència específica en aquestes patologies. A més, per a la intervenció quirúrgica d’aquests pacients, l’Hospital Universitari Son Espases compta amb la tecnologia i la formació adequada, de manera que un 75% dels casos es duen a terme mitjançant tècniques de cirurgia mínimament invasiva.

S’han inscrit al Curs més de 150 professionals d’Atenció Primària i metges d’urgències que han abordat qüestions com el cribratge i l’estadificació del càncer de còlon i recte, els trastorns funcionals com el restrenyiment i la incontinència fecal, així com altres patologies freqüents, per exemple les hemorroides, la fístula i la fissura anal. Finalment, s’han estudiat malalties relacionades amb la dermatologia de la regió anal.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19