Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Verge de la Salut, un model de productivitat i d’eficiència

14 de febr. 2013
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Verge de la Salut, un model de productivitat i d’eficiència


L’Hospital Verge de la Salut és un centre petit, però extremadament operatiu i funcional. Amb 3 sales quirúrgiques, i un equip de 32 metges, 7 infermers, 5 auxiliars d’infermeria , 2 netejadors i 2 zeladors, els quals es reparteixen en torns de matí i d’horabaixa, s’hi practiquen unes 5.000 intervencions quirúrgiques cada any. Una xifra de record que requereix una programació i una coordinació calculada al mil·límetre.


 


“L’Hospital Verge de la Salut, un model de productivitat i d’eficiència” - Hospital Universitari Son Espases

La supervisora, María Dolores Martínez Albarracín, que duu 30 anys al capdavant de les Sales Quirúrgiques, n’explica el funcionament: un infermer crida els pacients 48 hores abans de la intervenció quirúrgica per rebaixar-los el grau d’ansietat i per assegurar que acudiran a la cita. A més, conjuntament amb l’anestesiòleg, els infermers revisen les Històries Clíniques per comprovar que tot és correcte. D’aquesta manera, s’aconsegueix un marge de temps per poder reprogramar un nou pacient i aprofitar les hores quirúrgiques amb la màxima eficiència. Aquest fet, també requereix un treball en equip amb el Servei d’Admissió. 

L’Hospital Verge de la Salut atén pacients de Cirurgia Major Ambulatòria amb patologies  relacionades amb les especialitats de Cirurgia General i Digestiva, Urologia, Traumatologia i Cirurgia Plàstica; però, fonamentalment, el 90% de l’activitat es centra en Oftalmologia: només de cataractes n’operen 1.800 a l’any, amb una mitjana de 10-15 cada dia.

Una vegada acabada l’operació, els pacients son atesos en la Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI), la qual cosa permet supervisar la recuperació del pacient intervingut, així com evitar ingressos innecessaris. 


El Centre Hospitalari disposa de 17 llits, la majoria dels quals són utilitzats pels pacients de Cirurgia General i Digestiva. A més, en les Consultes Externes, renovades l’any 2009, s’atenen 600 pacients a l’any, a raó de 10 a 12 diaris en cada una de les especialitats d’Urologia i de Ginecologia. També es duen a terme interrupcions voluntàries de l’embaràs farmacològiques.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19