Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases compta amb una nova unitat de cures pal·liatives pediàtriques

30 de gen. 2013
Esta imagen ilustra que: Son Espases compta amb una nova unitat de cures pal·liatives pediàtriques

Son Espases compta amb una nova unitat de cures pal•liatives pediàtriques  - Hospital Universitari Son Espases

La creació i la implantació de la nova Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital Universitari Son Espases ha permès atendre-hi vint-i-cinc infants i els seus familiars des que es va posar en marxa, el passat 1 de gener. La Unitat pretén millorar la vida dels pacients —majoritàriament infants amb alguna patologia oncològica, a més d’altres amb malalties cròniques— i la del seu entorn familiar. Es tracta de la primera unitat d’aquestes característiques a les Illes Balears, que se suma a les de Madrid, Barcelona, València i Màlaga. Durant l’any 2012 es va realitzar el projecte pilot, en el qual hi varen ser atesos quaranta-un infants i els seus familiars.

 Integrada en el Servei de Pediatria, la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques està formada per un equip interdisciplinari que acompleix una funció d’acompanyament dels familiars dels pacients i d’atenció de les seves necessitats físiques, emocionals, socials i espirituals. En els casos en què la malaltia progressa i arriba a la fase terminal, l’equip atén també els pacients mateixos i proporciona atenció al dol dels seus familiars. La Unitat assisteix els pacients des de tres àmbits: suport hospitalari, consultes externes i a casa seva. A més, en fa un seguiment telefònic que permet combinar les visites pactades i les que els pacients sol·licitin.


L’equip multidisciplinari —format per un metge, una infermera i una psicòloga— fa possible l’atenció conjunta dels símptomes dels pacients, com ara les cures d’infermeria, l’alleujament del dolor, la revisió dels tractaments i el suport psicològic i emocional dels seus pares. D’aquesta manera es millora la comunicació amb els especialistes mèdics i la coordinació dels recursos que el tractament de la malaltia requereix. La tasca d’aquesta Unitat proporciona més comoditat als pacients, ja que l’atenció domiciliària els evita haver de desplaçar-se a l’Hospital. Així l’atenció dels pacients es presta en el seu àmbit familiar i en un horari més flexible que el de l’entorn hospitalari.

 La creació d’aquesta Unitat és el fruit del treball dels darrers anys per part dels equips d’atenció a domicili (ESAD) de les Illes Balears, que atenen a domicili els infants amb alguna malaltia terminal, i d’un projecte pilot finançat per l’Estratègia Balear de Cures Pal•liatives per a la creació d’un equip de cures pal·liatives pediàtriques al Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases durant l’any 2012. En aquest projecte pilot va participar una pediatra, una infermera de l’Hospital i una psicòloga de l’equip d’atenció psicosocial de la Fundació “la Caixa” de l’Hospital Sant Joan de Déu.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19