Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Lliurats els premis d’Investigació 2012 a l’Hospital Universitari Son Espases

14 de gen. 2013
Esta imagen ilustra que: Lliurats els premis d’Investigació 2012 a l’Hospital Universitari Son Espases

 Lliurats els premis d’Investigació 2012 a l’Hospital Universitari Son Espases - Hospital Universitari Son Espases

 La Comissió d’Investigació de L’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat l’acte de lliurament dels Premis d’Investigació 2012 amb l’objectiu de reconèixer i destacar els treballs d’investigació realitzats pels professionals de l’HUSE, durant l’any 2012.

 Per aquest motiu, s’ha fet l’entrega dels premis als candidats seleccionats en les modalitats de Millor Publicació Científica, Projectes Pilot i Borsa de Viatge.

 El premi a la Millor Publicació ha estat concedit a Antonio M. Gutiérrez García i a Francisco J. Mestre Mestre, per una col·laboració entre els serveis de Radioteràpia i la Unitat de Limfomes del Servei d’Hematologia de l’HUSE. El treball explica el paper crític de la molècula COX-2 a la resposta i resistència al tractament de les cèl·lules malignes del limfoma de Hodgkin. Aquest avanç permet identificar subgrups de pacients amb aparent bon pronòstic que són tributaris de tractaments més intensos i individualitzats i permetrà millorar els resultats del tractament actual; així com la introducció de noves drogues per al tractament d’aquest limfoma. 

 El Projecte Pilot més votat ha estat el liderat pel cap de servei de Pneumologia, Ernest Sala. Es tracta d’un projecte que investiga el potencial paper de les cèl·lules mare mesenquimals, obtingudes de la medul·la i del pulmó en el tractament de malalties respiratòries cròniques, com la malaltia pulmonar obstructiva crònica o la fibrosis pulmonar idiopàtica.

  

BALANÇ DELS RESULTATS D’INVESTIGACIÓ 2012 I PROJECTES DE FUTUR

 Paral·lelament, en el mateix acte, s’ha presentat el balanç dels resultats en investigació de l'any 2012, durant el qual, els professionals de l’HUSE varen publicar 166 articles científics a revistes nacionals i internacionals, amb un factor d’impacte acumulat de 611.334 —el millor resultat des de l’any 2006—.

 A més, en el decurs de l’any 2012, s’han executat un total de 87 assajos clínics amb un pressupost total de 1.194.031,88 euros.

 També durant l’any 2012, 8 investigadors de l’Hospital han obtingut ajudes competitives de l’Institut de Salut Carles III, per valor de 413.215 euros.

 Pel que fa a l’any 2013, s’han obtingut dos nous contractes cofinançats “Miguel Servet” per a investigadors sènior que desenvoluparan els seus projectes durant els pròxims 3 anys.  Aquests contractes són els següents:

 

 Carlos Juan Nicolau. "Conexión entre metabolismo del peptidoglicano, resistencia a β-lactámicos y virulencia en Pseudomonas aeruginosa".

 Gwendolyn Barceló. "Estudio del papel de la esfingomielina en la adhesión celular: implicaciones en el desarrollo del cáncer de colon y su tratamiento”.

  Finalment, s’ha de fer menció al trasllat de la Unitat d’Investigació a la nova àrea d’Investigació i Docència de l’Hospital Universitari Son Espases. La nova ubicació s’estén pels mòduls I,H,F de la planta -1 de l’edifici de l’Hospital i està adaptada a les necessitats d’espai i d’equipament requerides per l’Equip d’Investigació i de Docència.

  

  

LLISTA COMPLETA DE PREMIATS

Premi Millor Publicació
concedit a Antonio M. Gutiérrez García (adjunt del Servei d’Hematologia) i a Francisco J. Mestre Mestre (adjunt del Servei d’Oncologia Radioteràpica).

 Premi Millor Publicació Modalitat  Residents
concedit a Carlo Rakso Bonarriba (Servei d’Urologia).

 

Premi Millor Publicació Modalitat Becaris
concedit a Gabriel Cabot Mesquida (Microbiologia Unitat d’Investigació).

 Premi Millor Publicació Modalitat Altres Categories
concedit a Juan Jesús Tur Ortega (Infermeria CAIBER).

 Borsa de Viatges per Comunicacions a Congressos Internacionals
concedida a Estefania Piñero Martos (Genòmica Unitat d’Investigació), Alexandra Alemany Schmidt (Genòmica Unitat d’Investigació) I Mónica Maqueda Palau (Infermeria UCI).

 Premis a Projectes Pilot concedits a:

 Dr. Ernest Sala Llinás (Servei de Pneumologia) 
Estudio de la implicación de las células madre mesenquimales (MSCs) de medula ósea y de pulmón en la patogenia de la Fibrosis Pulmonar Idiopática.

Dra. María Adoración Romaguera Bosch (Unitat d’Investigació) 
Estudio de viabilidad del uso de un dexa scan en un ensayo de intervención con una muestra elevada: estudio piloto predimed ii. 

Dra. Silvia Calabuig Fariñas (Unitat d’Investigació) 
Estudio del potencial antitumoral de un nuevo fármaco de diana en sarcomas sinoviales.

Dr. Eduardo Villegas (Servei d’Immunologia) 
Relación entre el polimorfismo FCGR3A-158 y la hipogammaglobulinemia secundaria al tratamiento con rituximab en pacientes hematológicos.

Dr. A. Damián Heine Suñer (Servei de Genètica) 
Mecanismo molecular de las deleciones 22q11.2.

Dr. Javier Piérola Lopetegui (Grup del Son - Unitat d’Investigació) 
Células mieloides supresoras periféricas (CMSP) y síndrome de apneas del sueño.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19