Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’UCI Neonatal ha atès enguany més de 250 infants prematurs

17 de nov. 2017
Esta imagen ilustra que: L’UCI Neonatal ha atès enguany més de 250 infants prematurs

La Unitat de Cures Intensives Neonatal de l’Hospital Universitari Son Espases ha registrat 251 ingressos d’infants prematurs des de començament de 2017, una xifra superior als 226 casos registrats l’any passat. Avui, 17 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de l’Infant Prematur, els professionals de l’UCI Neonatal han amollat globus a l’entrada d’Hospitalització d’Adults amb la participació de pares de prematurs i alguns dels infants.

L’UCI Neonatal ha estat decorada amb un espai per fer-se fotos (photocall) i amb calcetins que els pares dels nadons prematurs han donat, una iniciativa artística que promouen les campanyes d’aquest tipus de naixements, anomenada “Socks for life” (‘Calcetins per a la vida’). A més, a l’acte hi ha participat la Bruixa Mèdica.

El part prematur és el que té lloc abans de completar la 37a setmana de la gestació i es tracta d’un important problema de salut, ja que és la causa principal de problemes que provoquen la mort durant els primers cinc anys de vida. Son Espases és l’hospital de referència per a aquests casos, sobretot quan són de prematuritat extrema.

Els prematurs es classifiquen en tres grups depenent del moment del naixement: els extremadament prematurs, amb menys de 28 setmanes de gestació; els molt prematurs, que neixen entre la 28a i la 32a setmana de la gestació, i els prematurs tardans, amb més de 32 setmanes de gestació. Tot i que s’han fet avenços en aquest camp, el nombre de parts prematurs no ha disminuït, i l’Organització Mundial de la Salut estima que cada any naixeran en total quinze milions d’infants prematurs. A Espanya suposa gairebé el 10 % del nombre total de parts.

L’UCI Neonatal de Son Espases va ser guardonada per realitzar el millor projecte d’humanització de l’assistència sanitària. Implantat l’any 2014 pel supervisor d’infermeria de l’UCI Neonatal, Juan Carlos Berdeal, permet que els pares redueixin l’estrès quan hi ingressen els fills prematurs i que hi puguin accedir durant les 24 hores del dia. A més, per optimitzar el progrés de l’infant disposa d’una il·luminació adequada i un control del renou molt exigent.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19