Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases obre dotze llits d’hospitalització per donar resposta a l’increment de l’activitat al Servei d’Urgències

22 de nov. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases obre dotze llits d’hospitalització per donar resposta a l’increment de l’activitat al Servei d’Urgències

L’Hospital Universitari Son Espases ha obert dotze llits a la Unitat d’Hospitalització 1 M per poder donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que s’ha registrat al Servei d’Urgències els darrers dies. De fet, durant aquesta setmana s’han atès 450 urgències diàries, de mitjana —gairebé 70 pacients diaris més que el mateix període de l’any passat—, l’11 % de les quals han requerit ingrés. Per poder obrir aquests dotze llits, s’han contractat quatre infermeres i tres auxiliars d’infermeria. En aquests moments, Son Espases té oberts tots els llits d’hospitalització, i també les places d’hospitalització a domicili. Mentrestant, l’Hospital ha augmentat l’activitat quirúrgica programada a fi de reduir el nombre de persones que estan pendents d’una intervenció quirúrgica.

Els pacients que arriben al Servei d’Urgències són majoritàriament crònics i d’edat avançada, descompensats per alguna patologia respiratòria i/o cardíaca, cosa que es tradueix en una necessitat més gran d’hospitalització. Paral·lelament, el Servei d’Urgències manté permanentment contacte i una coordinació màxima amb l’Hospital Verge de la Salut, l’Hospital General i l’Hospital Sant Joan de Déu, per derivar-hi pacients que siguin tributaris d’ingressar en algun d’aquests centres.

Aquesta actuació està contemplada al Pla de Contingència previst pel Servei de Salut i per a cada un dels dispositius sanitaris davant de l’increment de la demanda assistencial als servei d’urgències.

Cal recordar també que Son Espases executarà pròximament unes obres de millora al Servei d’Urgències —tal com va anunciar recentment la consellera de Salut, Patricia Gómez— per millorar la intimitat i el confort dels pacients que romanen en aquesta àrea.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19