Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Maria Bimbolles ajuda els infants d’Oncopediatria a comprendre la seva malaltia i a afrontar els tractaments

4 de febr. 2015
Esta imagen ilustra que: Maria Bimbolles ajuda els infants d’Oncopediatria a comprendre la seva malaltia i a afrontar els tractaments

L’artista Maria Bimbolles ha creat un material audiovisual específic per als infants de l’Hospital Universitari Son Espases que explica, en un llenguatge assequible i d’una manera didàctica i entenedora, en què consisteix la seva malaltia, per què serveixen els tractaments que els han d’administrar i qui són els professionals que els acompanyaran durant tot el seu procés a l’Hospital. El projecte està finançat per Yes with cancer i Aspanob amb l’objectiu que els nins puguin entendre què els succeeix i que se sentin acompanyats en els moments difícils de la malaltia.

El projecte es composa de 7 vídeos en què l’artista Maria Bimbolles, acompanyada d’un dels seus personatges, el "pirata Nicolás", explica als infants hospitalitzats cadascun dels processos que comporta la seva malaltia. Els vídeos es poden reproduir a les pantalles instal·lades a les habitacions de la planta d’Oncopediatria de l’Hospital. El personal d’infermeria pot programar l’emissió d’algun dels vídeos en funció del moment del tractament en què es trobi el pacient.

Els vídeos responen a preguntes com: Què és la malaltia? o Per què és necessari l’ingrés hospitalari? També creen una imatge amable de les persones que coneixerà —personal d’infermeria, metges, psicòlegs, altres nins malalts— i que formaran part del dia a dia del pacient a l’Hospital. A més, fan referència a qüestions molt importants durant el tractament, com la importància d’extremar la higiene, així com de transmetre una visió positiva sobre l’administració dels tractaments que, encara que siguin molestos i dolorosos, tenen la funció de curar la malaltia.

Es tracta de treballar amb la intel·ligència emocional dels pacients d’Oncopediatria de Son Espases per proporcionar-los un petit salvavides al qual agafar-se per entendre la seva malaltia i per obtenir, a més, una millor disposició a l’hora d’acceptar els tractaments i les actuacions dels professionals de l’Hospital per curar-los.

Moltes investigacions demostren que prestar atenció a la intel·ligència emocional del pacient genera condicions favorables en les persones i redueix les circumstàncies que predisposen, a aquest tipus de pacients, a generar algun trastorn ansiós. Alhora, també es pot afirmar que tot això contribueix que el pacient accepti millor la seva malaltia i s’involucri positivament en el procés del tractament. La intervenció psicològica pot ajudar a generar una bioretroalimentació sobre els resultats i a tractar de potenciar els components de la intel·ligència emocional que ajudaran, a curt i a mitjan termini, a millorar la seva qualitat de vida; així com també a millorar la seva capacitat d’adaptació durant el temps que duri el tractament. A més, es beneficia l’entorn familiar, ja que proporciona als pares, als germans i a altres familiars eines per tenir cura de l’estat d’ànim del pacient.

Projecte impulsat per la Unitat d’Oncopediatria de l’Hospital Universitari Son Espases i finançat per Yes with cancer i Aspanob

El projecte, creat per Maria Bimbolles i finançat per Aspanob i "Yes with cancer", ha estat supervisat per professionals d’infermeria i de psicologia infantil que intervenen, diàriament, en el tractament i en l’assistència als infants de l’Hospital. Es tracta d’un projecte impulsat per la Unitat d’Oncopediatria de l’Hospital Universitari Son Espases, pioner en estratègies per tractar les malalties oncològiques i que afegeix, a l’assistència sanitària, l’atenció psico-oncològica que permet tractar no només els òrgans afectats sinó també les persones.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19