Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Més de quatre-cents experts en Cirurgia de l’Obesitat es reuneixen a Son Espases per compartir els darrers avenços

18 d’abr. 2018
Esta imagen ilustra que: Més de quatre-cents experts en Cirurgia de l’Obesitat es reuneixen a Son Espases per compartir els darrers avenços

L’Hospital Universitari Son Espases acull entre avui i divendres el XX Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat i de les Malalties Metabòliques, en el qual participen més de quatre-cents especialistes, entre cirurgians, endocrinòlegs, infermers i nutricionistes. El Congrés està organitzat pel Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de Son Espases, i això el situa com un dels referents internacionals en aquest tipus d’intervencions.

Els objectius del Congrés són actualitzar les indicacions de les diferents tècniques aplicades en el tractament quirúrgic i endoscòpic de l’obesitat, presentar les darreres innovacions tecnològiques per aplicar aquestes tècniques i avaluar els resultats i les possibles complicacions que se’n puguin derivar. També s’hi discutiran les indicacions en la cirurgia metabòlica, és a dir, l’impacte en la millora o la curació de les malalties associades a l’obesitat, com ara la diabetis, la hipertensió arterial, l’apnea del son, etc.

El programa del Congrés consta de múltiples actes, entre conferències magistrals, taules rodones, debats, comunicacions orals, vídeos de situacions quirúrgiques complexes, etc. A més, es retransmetran en directe intervencions quirúrgiques mínimament invasives per tractar l’obesitat des de les sales d’operacions de Son Espases; concretament es retransmetran vuit operacions que duran a terme prestigiosos cirurgians procedents del Brasil, de l’Argentina, dels Estats Units, d’Itàlia, de Portugal, dels Emirats Àrabs i també d’Espanya.

L’obesitat es considera l’epidèmia del segle xxi. Actualment, el 14,5 % dels espanyols pateix obesitat i el 46,7 %, sobrepès. L’Organització Mundial de la Salut estima que l’any 2030 el 70 % dels adults tendrà sobrepès i el 30 % seran obesos. L’obesitat suposa un factor de risc en si mateixa i provoca problemes d’autoestima, de mobilitat i de relacions sociolaborals, i també trastorns sexuals. De fet, es calcula que el 80 % dels obesos presenten algun tipus de patologia associada, principalment diabetis de tipus II, dislipèmia, hipertensió arterial, cardiopatia isquèmica o apnea del son, entre d’altres. L’esperança de vida per a aquests pacients es pot reduir de cinc a set anys.

La cirurgia bariàtrica —o cirurgia de l’obesitat— és eficaç per perdre pes i controlar-lo i per fer remetre parcialment o totalment les malalties associades. Actualment, aquest tipus de cirurgia està indicat a pacients amb un índex de massa corporal superior a 40 (obesitat mòrbida) o superior a 35 si presenten una malaltia associada. A Son Espases s’apliquen totes les tècniques quirúrgiques acceptades actualment: les restrictives, les mixtes i les malabsortives. Durant l’any passat, el Servei de Cirurgia General i Digestiva va dur a terme 48 intervencions de cirurgia de l’obesitat.

Demà, dijous, la consellera de Salut de les Illes Balears, Patricia Gómez, inaugurarà oficialment el Congrés. També hi seran presents el president de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat, José Antonio Ramírez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i el president del Comitè Organitzador i cap del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Xavier González. Cal destacar també la presència del president de la Societat Internacional de Cirurgia de l’Obesitat, Antonio Ramos, durant els dies que durarà el Congrés.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19