Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Radiologia de Son Espases és reconegut com el millor servei de tot l’estat per l’aposta per la seguretat dels pacients

8 de nov. 2016
Esta imagen ilustra que: Radiologia de Son Espases és reconegut com el millor servei de tot l’estat per l’aposta per la seguretat dels pacients

El Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat reconegut com el millor de tot l’estat per la Societat Espanyola de Radiologia Mèdica (SERAM). Aquesta societat científica ha posat de rellevància l’aposta d’aquest Servei de Son Espases per la seguretat dels pacients.

El projecte guardonat, ”Seguretat en radiologia”, té dues línies de treball: per una banda, la realització del projecte de gestió de les dosis de radiació als pacients, el qual, fent un estudi amb dispositius d’obtenció d’imatges, té l’objectiu d’administrar la quantitat més baixa de dosis de radiació que sigui factible gràcies a un programari que registra la dosi administrada a cada pacient en cada estudi i n’informa el radiòleg, cosa que ha permès monitorar i analitzar els resultats obtenguts i reduir significativament les dosis en els estudis més freqüents. Per una altra banda, la metodologia a la Consulta de Radiologia, que aposta per l’assistència i la cura integral dels pacients sotmesos a procediments de radiologia.

L’evidència científica mostra que les radiacions utilitzades en estudis radiològics, podem augmentar de forma molt lleugera el risc de desenvolupar un càncer. Per tant, els estudis han de tenir una justificació clínica molt ben fonamentada i sempre s’ha d’administrar la menor dosi de radiació possible. El projecte de gestió de les dosis de radiació als pacients té com a objectiu final introduir en la pràctica mèdica diària la cultura de la dosi i conscienciar tots els professionals sobre la màxima d’administrar la quantitat més baixa de dosis que sigui factible. En la pràctica habitual, el Servei de Radiologia de Son Espases només fa els estudis ben indicats clínicament, quan és possible aplica tècniques sense radiació —com ara l’ecografia o la ressonància magnètica— i, si els estudis són necessaris, dóna la dosi apropiada a cada pacient i per a cada estudi, amb la tecnologia disponible i qualitat d’imatge diagnosticable. A més, el projecte destaca per la creació d’un comitè de dosis, que ha afavorit la recerca i la materialització de la reducció dels nivells de les dosis, i també perquè estableix uns nivells de referència per a pediatria útils per a altres serveis de radiologia.

Pel seu costat, la Consulta de Radiologia permet millorar la informació personalitzada i facilita la detecció de factors de risc que requereixen la intervenció prèvia a l’exploració. La creació de la Consulta de Radiologia ha contribuït a garantir de manera notable la seguretat dels pacients, a optimitzar els resultats del Servei de Radiologia i a racionalitzar-ne el funcionament evitant cancel·lacions.

La d’enguany és la segona edició dels Premis SERAM, entre els quals hi ha la categoria “Premi al servei de radiologia”. El guardó s’entrega el 8 de novembre a Madrid, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Radiologia.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19