Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El cirurgià toràcic de Son Espases, Valerio Perna, ha publicat un article científic que demostra que els resultats de l’extirpació d'una part del pulmó són els mateixos amb independència de la tècnica toracoscòpica utilitzada

2 de nov. 2016
Esta imagen ilustra que: El cirurgià toràcic de Son Espases, Valerio Perna, ha publicat un article científic que demostra que els resultats de l’extirpació d'una part del pulmó són els mateixos amb independència de la tècnica toracoscòpica utilitzada

La revista científica de més impacte sobre cirurgia toràcica que es publica a Europa i una de les més importants en l’àmbit mundial, la European Journal of Cardio-Thoratic Surgery, ha publicat recentment un estudi del cirurgià toràcic de l’Hospital Universitari Son Espases, Valerio Perna. Aquest estudi s’ha centrat a analitzar els resultats obtinguts després d’efectuar una lobectomia pulmonar (l’extracció d’un lòbul del pulmó) i comprovar si els esmentats resultats varien en funció de la tècnica mínimament invasiva utilitzada: la monoport (una incisió) o la tradicional (dues o tres incisions). Es tracta del primer estudi aleatori (els pacients i la tècnica utilitzada es trien a l’atzar) i prospectiu fet fins ara sobre aquest tema.

Entre els anys 2013 i 2015, es van incloure a l’estudi 106 pacients que havien de ser sotmesos a una lobectomia pulmonar. D’aquests pacients, 51 van ser operats amb la tècnica monoport i 55 amb la tradicional. Analitzats aspectes claus com, per exemple, el dolor postoperatori, la quantitat de morfina administrada o les reintervencions, el Dr. Perna va concloure en el seu treball que els resultats de l’operació no variaven en funció de la tècnica mínimament invasiva utilitzada.

El Dr. Gaetano Rocco, membre de l'editorial de la revista i inventor de la tècnica monoport, va seleccionar l’article com un dels millors que s’havien publicat a l’esmentada revista en els darrers dotze mesos i el va presentar en el Congrés de l’Associació Europea de Cirurgia Toràcica, celebrat a Barcelona recentment, la qual cosa dóna rellevància científica a l'estudi del Dr. Perna.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19