Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases acull demà una campanya intensiva de donació de sang amb motiu del Dia Mundial del Donant

13 de juny 2018
Default image

Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, demà, dijous 14 de juny, l’Hospital Universitari Son Espases —conjuntament amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears— ha organitzat una jornada intensiva de donació de sang de més de deu hores. Des de les 8.30 fins a les 19.00 hores es podrà donar sang al bus de donació de la Fundació, que estarà situat a l’entrada de Consultes Externes 2 de l’Hospital.

Amb aquesta iniciativa, tant Son Espases com la Fundació pretenen que les persones que coneixen de primera mà la importància de la donació de sang (professionals sanitaris, personal de l’Hospital i familiars dels pacients) s’impliquin en la causa i aportin el seu granet d’arena, ja que 1 de cada 10 persones ingressades en un hospital necessitarà almenys una transfusió de sang.

L’any passat, l’Hospital Universitari Son Espases va transfondre el 37,8 % de la sang donada a les Illes Balears: 12.991 unitats de glòbuls vermells, 3.120 de plaquetes i 2.119 de plasma.

Lema de la campanya

El Dia Mundial del Donant de Sang va ser establit per l’Organització Mundial de la Salut per agrair als donants la seva generositat i conscienciar la població sobre la necessitat de donar sang de manera regular. Enguany, la Fundació ha adaptat el lema de la campanya a la realitat balear per destacar la solidaritat dels donants de les Illes Balears: “Gràcies pels 120.000 somriures de l’últim any”. Aquest lema pretén mostrar aquesta situació, donar les gràcies a les persones que donen sang de manera altruista i animar la població a donar-ne.

El cartell que anuncia la jornada intensiva de donació està protagonitzat per diferents persones amb una nota adhesiva a la cara amb un somriure dibuixat, una metàfora de l’alegria que suposa per a un pacient rebre una transfusió de sang i així poder curar-se.

Puc donar?

Els requisits per donar sang són molt senzills: basta pesar més de 50 kg, tenir bona salut i tenir entre 18 i 65 anys. La punxada no fa mal, ja que és similar a quan es fa una anàlisi de sang, i tot el procés just dura entre 25 i 30 minuts.

Destinació de les donacions

El 60,4 % de la sang donada es destina a persones amb càncer, a les que pateixen alguna malaltia de la sang i als pacients de determinats tipus d’anèmia; el 34,3 % es transfon a pacients operats —inclosos els que pateixen alguna afecció cardíaca— i a persones que hagin patit un traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. El 2,4 % es destina a pacients d’obstetrícia i ginecologia i el 2,9 % restant, a infants.

Amb una donació se salven tres vides

D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma, i cadascun d’aquests components es destina a pacients diferents. Per tant, una donació de sang pot salvar la vida de tres persones i tornar la felicitat a moltes famílies.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19