Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La reforma de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General modifica la distribució de la planta i amplia les habitacions

29 de juny 2018
Esta imagen ilustra que:  La reforma de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General modifica la distribució de la planta i amplia les habitacions

El Servei de Salut ha iniciat la contractació de la reforma de la unitat d’hospitalització de convalescència de la planta B (de 977 metres quadrats) de l’Hospital General amb una inversió d’1,1 M€. Es tracta d’una reforma integral que preveu una modificació de la distribució de la planta per ampliar les habitacions i millorar el desenvolupament de l’activitat professional. També es duran a terme millores estructurals (instal·lacions de fontaneria, climatització, elèctriques...) i d’equipament (nou mobiliari, adaptació a les persones amb mobilitat reduïda, etc..), a més de l’ampliació de la zona office, o la reubicació del control d’infermeria, entre d’altres.

La unitat de convalescència B té una trentena de llits i no s’ha reformat des de fa més de trenta anys amb l’excepció d’algunes reparacions menors. Les instal·lacions han quedat obsoletes i es feia molt necessària una reforma. Aquesta actuació forma part del projecte de rehabilitació i millora de tot el centre hospitalari fonamental per a l’atenció a la cronicitat ja que l’Hospital General rep cada any rep més de trenta-quatre mil estades.

Projecte de rehabilitació i millora del l’Hospital General

El projecte de rehabilitació de l’Hospital General es va iniciar l’any 2017 i consisteix en un seguit d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici, així com per dur a terme la modernització tecnològica dels serveis del centre.

L’any 2017 ja es va iniciar la reparació de deficiències elèctriques i el sanejament i replantejament d’algunes instal·lacions com ara la sala de central tèrmica. Ja s’han reparat les cobertes – a fi de corregir humitats- sobretot a la unitat de convalescència C, que havia estat objecte de filtracions d’aigua de pluja, afectant l’estructura de l’edifici. Aquest coberta es va impermeabilitzar per resoldre definitivament el problema d’humitats i goteres. També s’ha realitzat una profunda neteja de les canals pluvials.

A més, es troben en procés diverses actuacions tecnològiques com ara la instal·lació d’un nou equip de raigs X convencional i la reforma de la sala convencional per adaptar-la a les característiques del nou equip i a les necessitats assistencials que requereix una sala de raigs X actual.

Dades d’activitat

L’Hospital General va néixer l’any 1456 i amb el pas dels anys s’ha convertit en un centre sanitari reconegut i apreciat per la població com a espai per a pacients amb malalties cròniques o amb tractaments pal·liatius. En els darrers quatre anys, l’activitat de l’Hospital General ha anat en creixement, i ha passat de 30.235 estades l’any 2014 a 31.583 registrades l’any passat.

Al llarg de l’any 2017, l’Hospital General ha mantingut un índex d’ocupació del 97,4 % i el nombre d’ingressos ha superat els 1.440 anuals. L’estada mitjana s’ha mantingut en xifres similars a les d’anys anteriors, això és sobre els 21,9 dies.

Finalment, i com a reforç del paper que ha de tenir l’Estratègia de la Cronicitat, els ingressos procedents directament des d’Atenció Primària a través dels programes de pacients crònics avançats (PCA) i equips de suport d’atenció domiciliària (ESAD) han crescut un 11,5% respecte a l'any anterior i ja suposen més d’un 25 % dels ingressos a l’Hospital.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19