Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases acull les segones jornades de formació en cirurgia carotídia

10 de maig 2012
Esta imagen ilustra que: Son Espases acull les segones jornades de formació en cirurgia carotídia

Son Espases acull les segones jornades de formació en cirurgia carotídia - Hospital Universitari Son Espases
El centre sanitari acull, entre avui i demà, les segones jornades de formació en cirurgia carotídia, en què es faran intervencions en directe i simulacions.

L’Hospital Universitari Son Espases realitza un centenar d’intervencions l’any per prevenir els ictus

L’objectiu del curs és formar metges adjunts joves en el diagnòstic i el tractament de la patologia carotídia, que pot provocar accidents cerebrovasculars.

El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases realitza anualment un centenar d’intervencions per restaurar el flux sanguini adequat al cervell a causa de l’obstrucció de l’artèria caròtide i prevenir, d’aquesta manera, accidents cerebrovasculars. Així mateix, la patologia cerebrovascular per estenosi carotídia és una de les causes principals de mortalitat en els països desenvolupats.

Els infarts cerebrals i els ictus es poden prevenir restaurant el flux sanguini adequat cap a l’artèria caròtide. Hi ha dues alternatives quirúrgiques: la cirurgia (també anomenada endoarteriectomia) i l’angioplàstia amb col·locació de stents.

“Focus on Carotid Workshop”

El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de Son Espases, juntament amb la Societat Europea de Cirurgia Vascular (ESVS), ha organitzat per a avui i demà divendres el segon taller sobre cirurgia carotídia, titulat “Focus on Carotid Workshop”. Al curs, hi assistiran alumnes de tot Europa.

Es tracta d’unes jornades de formació integrades per una part teòrica, en què s’exposen tota una sèrie de temes relacionats amb la patologia carotídia impartits per diferents especialistes (cirurgians vasculars, neuròlegs, etc.), i una part pràctica que comprèn la transmissió en directe de quatre intervencions (als matins de dijous i divendres) realitzades a l’àrea quirúrgica de l’hospital. També es farà formació amb maniquins dissenyats especialment per reproduir la tècnica quirúrgica apresa durant el matí i potenciar les habilitats en aquests tipus d’intervencions. Així mateix, es disposarà de simuladors automatitzats avançats per practicar tècniques d’angioplàstia.

Coordinen aquest taller el doctor Pascual Lozano (cap del Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de Son Espases), el doctor Enrique Manuel-Rimbau (adjunt d’Angiologia i Cirurgia Vascular de Son Espases) i el doctor Martín Landaluce.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19