Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases acull un curs internacional sobre malalties relacionades amb el maluc en els pacients pediàtrics

23 de gen. 2020
Esta imagen ilustra que: Son Espases acull un curs internacional sobre malalties relacionades amb el maluc en els pacients pediàtrics

Durant el Curs, organitzat per la Societat Europea d’Ortopèdia Pediàtrica, es combinen sessions teòriques amb tallers pràctics

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil de Son Espases és un dels tres que existeix arreu de l’Estat

L’Hospital Universitari Son Espases acull, avui i demà, un curs internacional de la Societat Europea d’Ortopèdia Pediàtrica (EPOS) centrat en les patologies associades al maluc que afecten els pacients pediàtrics. Es calcula que aproximadament l’1% dels infants presenta anomalies en la formació del maluc. En aquest sentit, la cirurgia ortopèdica pot ser vital per garantir el millor desenvolupament possible per a un pacient pediàtric després d’una intervenció quirúrgica. El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil realitza una trentena d’operacions del maluc.

Durant dos dies, una quarantena de cirurgians ortopèdics d’arreu del món presenten les tècniques quirúrgiques més innovadores per operar infants d’aquest tipus de patologies. Durant el Curs, es combinaran sessions de caire teòric amb tallers pràctics, que es duran a terme als laboratoris de la Facultat de Medicina de la UIB, en els quals els professionals podran posar a prova els coneixements adquirits. 

La Sociedad Europea d’Ortopèdia Pediàtrica (EPOS) es va fundar l’any 1981 a París i agrupa més de 500 cirurgians. El seu objectiu és millorar la qualitat de vida dels infants amb problemes ortopèdics i formar professionals d’aquesta especialitat.

Un referent mundial

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil de Son Espases és un dels tres que hi ha a Espanya, juntament amb el de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i el de l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid. Els vuit professionals que hi fan feina realitzen anualment 850 intervencions quirúrgiques i atenen devers 15.000 consultes externes. És considerat com un dels serveis referents i capdavanters d’arreu del món. 

L’objectiu del Servei, encapçalat pel seu cap, el Dr. Ignaci Sanpera, és convertir Son Espases i la ciutat de Palma en referència en la formació d’especialistes en les darreres tècniques quirúrgiques de cirurgia ortopèdica infantil.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19