Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases comptarà amb un Centre de Naixements

23 d’ag. 2022
Esta imagen ilustra que: Son Espases comptarà amb un Centre de Naixements

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat avui que l’Hospital Universitari Son Espases comptarà amb un Centre de Naixements que es preveu que entri en funcionament al llarg de 2023. Es tracta d’un espai liderat per comares on es podrà atendre el naixement de famílies que desitgen un part desmedicalizat en condicions de seguretat. El Centre de Naixements estarà ubicat a les Cases de Son Espases Vell, envoltat d’una zona verda i orientat a la Serra de Tramuntana. Serà el primer Centre de Naixements que hi ha a les Illes Balears i l’únic d’aquestes característiques que hi ha a Espanya.

L’objectiu d’aquest Centre és oferir a les dones amb gestacions de baix risc un model assistencial públic de continuïtat de cures liderat per comares durant l’embaràs, el part i el postpart, en un entorn segur extra hospitalari i que mantingui a la dona i al seu nadó en el centre de les cures. Es tracta d’aconseguir un ambient segur i confortable en el qual la dona sigui la protagonista del part i que garanteixi la seva intimitat i dignitat.

«El projecte està molt avançat i ens enorgulleix molt poder oferir una millora com aquesta en la sanitat pública, que les dones puguin triar quina és la seva millor opció en un moment tan especial com el naixement, perquè representa una aposta ferma en favor dels drets que representa la maternitat», ha afirmat la presidenta Armengol, que ha emmarcat aquest avanç en les millores introduïdes en el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases.

En el futur Centre de Naixements, l‘atenció serà prestada per un equip de comares que compartiran la mateixa filosofia sobre com acompanyar a les dones durant l’embaràs, el part i el postpart de baix risc. Per tal de garantir l’èxit d’aquest nou model serà imprescindible la correcta continuïtat de les cures des de l’Atenció Primària, el Centre de Naixements i els serveis de suport de l’Hospital, de tal forma que la dona i la seva família percebin una comunicació fluïda entre tots.

Entrada independent des del carrer i accés a l’Hospital en cas de necessitat

El Centre de Naixements estarà ubicat a les Cases de Son Espases Vell amb una entrada independent des del carrer tal com estableixen els estàndards, i disposarà d’una via ràpida al serveis de suport de l’Hospital en cas que de necessitat.

El nou Centre tendrà una superfície de 716 metres quadrats repartits en diferents espais per a l’acompanyament de la dona durant el seu embaràs, part i postpart, i també del nounat fins que rebin l’alta.

Es vol aconseguir un espai amable, no hospitalari i confortable, en el qual la dona se senti còmode i segura i que alhora es garanteixi la seva intimitat i dignitat. A més, es vol crear espais el més oberts possibles per facilitar la comunicació entre les famílies i els professionals.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha fet aquest anunci durant la visita a la unitat d’hospitalització d’Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases. L’han acompanyada el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino; el director gerent de l’Hospital, Josep Pomar; el cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, Octavi Córdoba, i la supervisora de la unitat, Isabel Sampedro.

Habitacions individuals i llits familiars per al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha explicat que en la recerca d’un major confort i intimitat per a totes les gestants usuàries de l’Hospital de Son Espases, s’hi han habilitat 24 noves habitacions individuals, d’un total de 27. A més, ha començat l’adquisició de 24 llits familiars, on mare i infant puguin compartir espai, amb una inversió de 18.000 euros.

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Son Espases està preparat per respondre a totes les necessitats de les gestants les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. A banda de les dones gestants del sector sanitari Ponent, també s’atenen gestants amb patologies greus, tant de la sanitat pública com de la privada.

La missió del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia és oferir la millor assistència perquè totes les famílies se sentin ateses amb respecte, afecte i expertesa. A més d’oferir l’assistència especialitzada de més alt nivell que es pot donar a les Illes Balears, el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia dona una gran importància a com se senten tractades les dones que han estat controlades i ateses a Son Espases.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19