Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La presidenta Francina Armengol agraeix la tasca del personal d'infermeria de salut mental que tracta infants i adolescents

2 de set. 2022
Esta imagen ilustra que: La presidenta Francina Armengol agraeix la tasca del personal d'infermeria de salut mental que tracta infants i adolescents

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dijous la unitat de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA) a l’Hospital Universitari Son Espases, coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental.

Francina Armengol ha aprofitat la visita per mantenir una reunió amb responsables i professionals de l’IBSMIA, l’organisme responsable de l’avaluació, el diagnòstic i el tractament de tots els infants i joves de Illes Balears que tenen un trastorn mental greu, que depèn de l’Oficina Autonòmica de Salut Mental del Servei de Salut.

Després de la reunió, la presidenta ha agraït  «la magnífica tasca que fan aquests professionals, perquè evita, en la mesura del que és possible, molt de patiment als seus pacients i als seus familiars, tant en la seva cura com en l’ajuda a prevenir que els casos s’agreugin en l’etapa adulta».

L’IBSMIA fou creat l’any 2010 pel Servei de Salut de les Illes Balears i es constitueix com una unitat de gestió clínica que integra, sota una dependència funcional única, tots els dispositius sanitaris públics que ofereixen serveis a menors de 18 anys afectats per un trastorn mental greu. L’Institut disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes —tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa i Formentera—, un hospital de dia i una unitat d’hospitalització breu.

Els equips terapèutics estan formats per un psiquiatre, un psicòleg, un infermer i un treballador social. El Servei també disposa de personal docent de suport a l’Hospital de Dia i d’un equip administratiu a cada una de les unitats.

La tasca especialitzada del personal d’infermeria de salut mental que treballa amb infants i adolescents és essencial en el seu tractament i acompanyament, sobretot en la gestió emocional del trastorn, així com en la de les seves famílies, i en la prevenció que els casos s’agreugin en l’etapa educativa.

Després de la trobada, la presidenta Armengol, que ha estat acompanyada del director del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, entre altres responsables, ha explicat que des del col·lectiu del personal d’infermeria de salut mental se li ha traslladat la necessitat d’augmentar les accions de  prevenció i detecció dels trastorns mentals, ja sigui en els entorns escolars o familiars, per anticipar-se a la malaltia abans d’un ingrés o una hospitalització.

En aquest sentit, la presidenta ha destacat que des del Govern de les Illes Balears ja s’està treballant en l’elaboració d’un nou pla estratègic de salut mental que fixarà el model que cal seguir fins a l’any 2029, centrat sobretot a facilitar la prevenció i la detecció dels problemes de salut mental, a més d’una atenció més ràpida i integral als pacients.

«Aquest Govern ja va posar en marxa l’any 2016 el primer Pla de Salut Mental de les Illes Balears», ha recordat, «i ara és el moment d’aprofitar aquesta experiència per reforçar tot el que hem construït fins ara, per ajuntar totes les perspectives, recopilar tots els recursos i organitzar-los de manera que puguem arribar a tothom que ho necessita i que tothom que ho necessita tengui al seu abast les eines per aconseguir atenció».

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19