Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases, el primer hospital d’Espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode

2 de gen. 2020
Esta imagen ilustra que: Son Espases, el primer hospital d’Espanya a aplicar un nou sistema que permet monitorar la còclea durant l’implant de l’elèctrode

La Unitat d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat la primera d’Espanya a dur a terme una cirurgia d’implant coclear amb un nou sistema que permet monitorar, en temps real, el funcionament de la còclea durant la inserció de l’elèctrode. Fins ara, es desconeixia el que passava a la còclea mentre s’inseria la matriu d’elèctrodes. En alguns tipus de sordesa profunda, hi ha una destrucció de les cèl·lules ciliades i l'implant coclear substitueix aquestes cèl·lules i envia senyals al cervell.

Amb aquesta nova tècnica, el cirurgià pot saber de quina manera s’efectua la inserció de l’implant amb l’objectiu de generar el menor dany possible i de conservar al màxim les estructures intracoclears, ja que aquest sistema permet rectificar la inserció. La conservació de les estructures esmentades durant la intervenció garanteixen al pacient una audició més natural. A més dels beneficis destacats, el sistema també presenta la funcionalitat d’efectuar audiometries objectives a través del registre de llindars d’ECochG des de 250 HZ a 4.000 Hz amb rapidesa i fiabilitat sense la col·laboració del pacient, fet que facilita el treball amb pacients pediàtrics o difícils d’examinar.

El Dr. Pedro Sarría Echegaray, cap de secció d’Otorrinolaringologia y Cirurgia de Cap i Coll de l’Hospital, assegura que “la indicació dels implants coclears ha canviat en els darrers anys. Avui en dia, molts dels candidats mantenen un cert grau d’audició residual funcional en baixes freqüències a l’orella en la qual s’ha d’inserir l’implant. Tot i això, encara que aquesta audició per ella mateixa no es suficient per a la discriminació de la parla, donarà suport a la comunicació i aconseguirà una audició més natural”.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19