Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

9 de gen. 2020
Esta imagen ilustra que: Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2019

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui matí els Premis d’Investigació 2019, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis, en l’edició de 2019, ha estat de 45.000 €, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article a una revista que ha tingut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i, finalment, “Ajuts per estades curtes en centres d’investigació”, per impulsar la col·laboració amb grups d’investigació nacionals e internacionals.

A l’acte de lliurament, hi han participat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

A l’edició d’enguany, s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” al doctor Francisco de Borja García-Cosio, investigador del Grup d’Inflamació, Reparació i Càncer en Malalties Respiratòries, per l’article titulat “Determinants and Differences in Satisfaction with the Inhaler Among Patients with Asthma or COPD”.

Els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Efecto de los corticoides en la modulación de la formación de biofilm por Pseudomonas aeruginosa en el contexto de la enfermedad pulmonar obstructiva crónica (EPOC)”, de Elena Jordana; “Estudio en fase I/IIA para la evaluación de la APP REDSCAR© para la detección y seguimiento de heridas quirúrgicas potencialmente infectadas”, de Juan José Segura-Sampedro; “Las células madre mesenquimales en forma de bioesferas como agentes terapéuticos potenciales para la fibrosis pulmonar idiopática”, de Andreas Jahn; “Validación de la combinación de marcadores tumorales y número de copias mutadas de EGFR y MET en sangre periférica como biomarcadores en la monitorización de pacientes con CPNM estadío IV”, de Laura Valiña; i “Determinación en líquido folicular de alteraciones en el mitogenoma en pacientes sometidas a tratamientos de reproducción asistida”, de Laura Peralta.


Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases 2019

Durant l’acte de lliurament dels premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2018-2019. En el darrer any, s'han publicat un total de 292 articles a revistes científiques amb un factor d'impacte acumulat de 1.284 punts, la qual cosa suposa superar les xifres d'anys anteriors. L’any 2019 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carlos III amb sis projectes FIS i cinc contractes de recursos humans. L’import total obtingut amb aquests ajuts públics ha estat de 996.995 €. A més, durant l’any 2019 s’han aconseguit diversos projectes finançats per la Unió Europea i Austràlia, per un valor total de 132.229 €.

Respecte als assajos clínics comercials que s’han dut a terme al Centre, durant l’any 2019, s’han formalitzat 69 contractes amb la indústria farmacèutica per un import total de 1.262.257 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19