Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases habilita 20 llits d’hospitalització per donar resposta a l’increment de l’activitat al servei d’Urgències provocada per la grip

8 de gen. 2018
Default image

L’Hospital Universitari Son Espases ha obert vint llits d’hospitalització per poder donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que s’ha registrat al Servei d’Urgències els darrers dies per l’arribada de la grip, que s’ha avançat respecte d’altres anys. En concret, s’han obert dotze llits a la primera planta de l’Hospital Verge de la Salut i s’han habilitat vuit llits més a la planta 0F de Son Espases. A més, la Unitat d’Hospitalització a Domicili ha augmentat la seva capacitat fins a vint-i-cinc llits, vuit més dels habituals. L’ampliació d’aquests recursos ha suposat la contractació de trenta quatre professionals: catorze infermeres, dotze auxiliars d’infermeria, cinc zeladors i dos facultatius. En aquests moments, Son Espases té oberts tots els llits d’hospitalització, i també les places d’hospitalització a domicili.

La setmana passada, el Servei d’Urgències va atendre 418 urgències diàries, de mitjana, el, 12,47 % de les quals varen requerir ingrés. Els pacients que arriben al Servei d’Urgències són majoritàriament crònics i d’edat avançada, descompensats per alguna patologia, cosa que es tradueix en una necessitat més gran d’hospitalització. Paral·lelament, el Servei d’Urgències manté permanentment contacte i una coordinació màxima amb l’Hospital Verge de la Salut, l’Hospital General i l’Hospital Sant Joan de Déu, per derivar-hi pacients que siguin tributaris d’ingressar en algun d’aquests centres.

Aquesta actuació està contemplada al Pla de Contingència previst pel Servei de Salut i per a cada un dels dispositius sanitaris davant de l’increment de la demanda assistencial als servei d’urgències.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19