Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2017

11 de gen. 2018
Esta imagen ilustra que: Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2017

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui dematí els Premis d’Investigació 2017, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases pera a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis en l’edició de 2017 ha estat de 29.937 €, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article en la revista que ha tengut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i finalment “Ajuts per a despeses de viatge i inscripció a congressos científics” per al personal que hi assisteix per fer alguna aportació, ja sigui amb un pòster o amb una comunicació.

A l’acte de lliurament hi han participat el director assistencial del Servei de Salut, Nacho García; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

En l’edició d’enguany s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” al doctor Borja García-Cosío, investigador del grup d’inflamació, reparació i càncer en malalties respiratòries, per l’article titulat “Th-2 signature in chronic airways diseases: towards the extinction of asthma-COPD overlap syndrome?”, en el qual s’estudia la petjada inflamatòria predominant en malalties respiratòries comuns com l’asma i l’MPOC i es proposa una nova classificació de les malalties respiratòries que meni a un tractament més personalitzat.

Per la seva banda, els projectes pilots guardonats han estat els següents: “Estudio de la incidencia de la exposición prenatal a alcohol y otras sustancias de abuso en recién nacidos ingresados en una sección de neonatología mediante la determinación de biomarcadores en matrices biológicas”, de Pilar Jarque; “Identificación de miRNAs como biomarcador en pacientes con EPOC y cáncer de pulmón en biopsia líquida”, de Pere Joan Pont; “Aplicación de un programa de cirugía robótica al tratamiento del síndrome de apneas-hipopneas obstructivas del sueño: estudio prospectivo de resultados”, de Julio Rama; “Aplicación del lipidoma en el diagnóstico, pronóstico y tratamiento del glioma”, d’Albert Maimó i Joan Bestard; “Estudio PESMET: Evaluación del impacto de la contaminación placentaria por metales pesados en la salud materno-fetal durante la gestación y primera infancia”, d’Elena Jiménez, i “Estudio de la respuesta inflamatoria y estrés oxidativo en pacientes lactantes con patología de vía aérea superior”, de José Antonio Peña.

Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2017

Durant l’acte de lliurament dels Premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2016-2017. L’any 2017 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carles III: dos projectes FIS i sis ajuts per incorporar recursos humans a la recerca. L’import total obtengut amb aquests ajuts públics ascendeix a 655.122 €. A més, durant l’any 2017 s’han aconseguit diversos projectes finançats per la Unió Europea i els Estats Units, per un valor total de 743.728 €.

D’altra banda, pel que fa als assajos clínics comercials que es duen a terme al centre, durant l’any 2017 s’han formalitzat 77 contractes amb la indústria farmacèutica, per un import total d’1.891.041 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19