Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases habilita 29 llits a l’Hospital Verge de la Salut per a pacients d’estada mitjana

15 de febr. 2016
Esta imagen ilustra que: Son Espases habilita 29 llits a l’Hospital Verge de la Salut per a pacients d’estada mitjana

L’Hospital Universitari Son Espases habilita a partir d’avui vint-i-nou llits al Verge de la Salut per a pacients d’estada mitjana que actualment romanen ingressats al centre de referència. L’objectiu d’aquesta mesura és que aquests pacients crònics siguin atesos al dispositiu assistencial més adequat al seu procés i, alhora, alliberar llits de Son Espases perquè puguin ser ocupats per pacients aguts. Aquestes vint-i-nou noves places estaran gestionades per Son Espases però també podran ser ocupades per pacients de Son Llàtzer. Mentrestant, es manté l’activitat quirúrgica programada sense ingrés (cirurgia major ambulatòria) al Verge de la Salut.

En aquestes places d’estada mitjana s’atendran pacients crònics avançats amb descompensació aguda que requereixin ingrés hospitalari. Amb aquesta mesura es vol evitar la dispersió del pacient pels diferents dispositius assistencials (urgències, hospitals d’aguts, centres sociosanitaris).

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat avui dematí les instal·lacions de l’Hospital, que a partir d’avui obrirà de manera progressiva els vint-i-nou llits (catorze habitacions dobles i una d’individual). L’han acompanyada el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director d’Assistència Sanitària, Nacho García; la gerent de Son Espases, María Dolores Acón; la directora mèdica, Yolanda Montenegro, i el director d’infermeria, Luis Mariano López, entre d’altres.

Els facultatius i el personal d’infermeria del Servei de Medicina Interna de Son Espases seran els encarregats d’identificar potencials candidats a ser traslladats a l’Hospital Verge de la Salut entre els que estan pendents de trasllat a un centre sociosanitari. Una vegada identificats aquests pacients seran avaluats pel metge responsable del programa de crònics i pel treballador social. Si es consideren candidats al trasllat i el pacient i la seva família ho accepten, passaran a la llista de pacients pendents de trasllat gestionada per la Unitat de Valoració Sociosanitària (UVASS) de Son Espases.

Son Espases ha proveït els recursos tècnics necessaris i ha fet les tasques necessàries per poder obrir aquest dispositiu al Verge de la Salut d’acord amb els índexs de qualitat i de seguretat del pacient propis de l’Hospital. Per obrir aquests vint-i-nou llits s’han contractat vint professionals (8 infermeres, 8 auxiliars d’infermeria, 2 zeladors i 2 professionals de neteja).

4.503 intervencions de cirurgia sense ingrés durant l’any 2015

D’altra banda, l’Hospital Verge de la Salut manté l’activitat de cirurgia major ambulatòria (sense ingrés), ara a la primera planta del centre sanitari. Cal recordar que durant l’any 2015 es varen fer en aquest centre 4.503 intervencions quirúrgiques. Els serveis que duen a terme aquest tipus d’inter­vencions són Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Plàstica, Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, Oftalmologia i Urologia.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19